VIDEO: Un experiment spectaculos ne arata ce se intampla in mintea unui copil cu autism

Autismul inregistreaza o crestere alarmanta la nivel mondial, incidenta fiind de aproximativ 1 la 100. In Romania situatia este similara. Cauzele autismului nu sunt foarte clara, banuiti fiind mai multi factori printre care: terenul genetic, poluarea, expunerea la anumite medicamente, dezechilibre hormonale, etc.

Autismul este o tulburare neuropsihiatrica, ce debuteaza in copilarie, pentru intreaga viata. In general este descoperit in primul an sau in jurul varstei de 3 ani. Copilul care pana atunci prezinta o evolutie normala, deodata isi pierde achizitiile de comunicare, socializare si cognitive.

Copilul afectat incepe sa prezinte comportamente repetitive, stereotipuri si nu raspunde la stimuli si la propriul nume.

Uneori este dificil pentru cei din jur sa inteleaga autismul. In lipsa unei informari suficiente, este confundat cu o boala a urechii de exemplu. Cei de la Asociatia Help Autism au reusit sa realizeze un experiment astfel incat oamenii sa se transpuna pentru cateva minute in pielea unui copil cu autism si astfel sa inteleaga mai bine cu ce se confrunta acesta.

Va invitam sa urmariti filmuletul cu durata de 4 minute, in care este prezentat acest experiment:



Data publicarii: Sâmbătă 29 Iulie, 2017

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook