Numele meu este Abigaiela, din judetul Arad, si am nascut in anul 2016 pe 1 Decembrie prin cezariana (scuze ...
Dupa sapte luni de incercari, cele doua liniute pe testul de sarcina ne au venit cadou de Sarbatori, in ...
Eu am nascut in data de 17 Septembrie in Germania, prin cezariana de urgenta. Conditiile in sala de nasteri ...
Sunt mama a doi copii minunati (de) frumosi, cum toti copiii de pe aceasta lume sunt. Diferenta de varsta ...
Am nascut in urma cu 1 an la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Targu-Mures, nascand cu 3 medici de ...
Dupa ce public a negat ca vor fi sanctionati parintii care nu vor dori sa-si vaccineze copiii, desi in proiectul de lege al vaccinarii obligatorii acest lucru era stipulat, iata ca acest aspect se clarifica. Parintii care vor refuza vaccinarea copiilor si nu vor dori sa participe la sedinte de informare, vor putea fi amendati cu sume de pana la 10.000 lei.

Sanctiunile sunt valabile si pentru medici sau alti reprezentanti ai institutiilor statutului daca nu respecta noua lege sau daca nu au informat parintii inainte de vaccinare despre reactiile adverse grave ce pot aparea in urma vaccinarii.Ministerul Sanatatii a declarat ca isi asuma eventualele reactii negative asupra sanatatii copiilor aparute in urma vaccinarii.

Legea intra in vigoare in 2019. Vaccinurile devin obligatorii la intrarea in colectivitate. Astfel, la inscrierea la cresa, gradinita si scoala, parintilor li se vor solicita adeverinte care sa dovedeasca faptul ca au fost vaccinati cu tot ceea ce prevede schema intocmita de Ministerul Sanatatii. Institutiile de invatamant pot primi elevi doar daca parintii prezinta dovada vaccinarii complete, planul de recuperare a vaccinurilor, contraindicatiile definitive sau formularul de refuz al vaccinarii semnat de parinte. In cazul copiilor nevaccinati institutia de invatamant va raporta Comisiei de Vaccinare care va lua legatura cu parintii. In cazul in care dupa 18 luni de infromare si incadrare in colectivitate acestia vor refuza in continuare vaccinarea, se va alerta Protectia Copilului.

Cristi Danilet, judecator: "Neglijenta medicala din partea parintilor nu este, in momentul de fata, prevazuta in legislatia penala sau legislatia civila. Pentru o astfel de abatere, ar putea fi sanctionati parintii cu decaderea din drepturile parintesti."

(sursa Stiri.TVR.ro)
Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din

Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!

Newsletter