Este unica femeie din lume care, dupa 12 ore de durere si travaliu, aflandu-se singura acasa, si-a facut cezariana cu ajutorul unui cutit de bucatarie. Atat femeia cat si copilul au supravietuit.

Intamplarea este unica in istoria nasterilor si a avut loc intr-un sat din Mexic. Femeia are varsta de 40 de ani, se numeste Inez Ramirez Perez si avea sapte luni de sarcina cand a inceput travaliul.

Sotul, zilier, era plecat la o lucrare pentru cateva saptamani intr-un sat din vecinatate. Dupa 12 ore de chin, neavand studii medicale, a decis intuitiv sa recurga la acest gest, fiind constienta ca nu are posibilitatea de a ajunge la vreun medic in timp util. Ines a povestit ca dupa ce a baut trei pahare de lichior si-a taiat abdomentul folosind cutitul de bucatarie, pentru a scoate bebelusul.Printr-un miracol, atat ea cat si copilul au ramas in viata, chiar daca operatia a avut loc in conditii precare, fara ca macar standardele rudimentare de igiena sa fie respectate. Taietura a fost verticala si de 17 cm, in conditiile in care taietura standard la o cezariana nu depaseste 10 cm si se face pe orizontala.

Ines a facut fata durerii, scotandu-si baietelul din uter si dupa ce i-a taiat ombilicul si s-a asigurat ca ii ofera sansa de a respira singur, a lesinat. Ines si-a revenit singura, dupa cateva ore, bandajata cu haine si cu bebelusul infofolit, a avut norocul de a primi ajutor de la vecini, care au transportat-o la spital.

Pentru ca si-a deteriorat intestinele iar rana nu era cusuta, Ines a avut nevoie de ingrijiri medicale, insa la final ea si bebelusul au trecut cu bine peste aceasta experienta.

Ines a ramas unica femeie din lume care si-a facut singura cezariana.

(Sursa foto: A1.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din

Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!

Newsletter