MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Este unica femeie din lume care, dupa 12 ore de durere si travaliu, aflandu-se singura acasa, si-a facut cezariana cu ajutorul unui cutit de bucatarie. Atat femeia cat si copilul au supravietuit.

Intamplarea este unica in istoria nasterilor si a avut loc intr-un sat din Mexic. Femeia are varsta de 40 de ani, se numeste Inez Ramirez Perez si avea sapte luni de sarcina cand a inceput travaliul.

Sotul, zilier, era plecat la o lucrare pentru cateva saptamani intr-un sat din vecinatate. Dupa 12 ore de chin, neavand studii medicale, a decis intuitiv sa recurga la acest gest, fiind constienta ca nu are posibilitatea de a ajunge la vreun medic in timp util. Ines a povestit ca dupa ce a baut trei pahare de lichior si-a taiat abdomentul folosind cutitul de bucatarie, pentru a scoate bebelusul.Printr-un miracol, atat ea cat si copilul au ramas in viata, chiar daca operatia a avut loc in conditii precare, fara ca macar standardele rudimentare de igiena sa fie respectate. Taietura a fost verticala si de 17 cm, in conditiile in care taietura standard la o cezariana nu depaseste 10 cm si se face pe orizontala.

Ines a facut fata durerii, scotandu-si baietelul din uter si dupa ce i-a taiat ombilicul si s-a asigurat ca ii ofera sansa de a respira singur, a lesinat. Ines si-a revenit singura, dupa cateva ore, bandajata cu haine si cu bebelusul infofolit, a avut norocul de a primi ajutor de la vecini, care au transportat-o la spital.

Pentru ca si-a deteriorat intestinele iar rana nu era cusuta, Ines a avut nevoie de ingrijiri medicale, insa la final ea si bebelusul au trecut cu bine peste aceasta experienta.

Ines a ramas unica femeie din lume care si-a facut singura cezariana.

(Sursa foto: A1.ro)


Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din