travelplanner.ro
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca rata obezitatii in randurile copiilor cu varste intre 5 si 19 ani se va majora semnificativ pana in 2022 daca obiceiurile alimentare nu vor fi schimbate. Parintii trebuie sa deschida ochii asupra obiceiurilor nocive, promovate ca fiind sanatoase, de obicei din ratiuni de marketing.

Un exemplu de obicei alimentar cu efecte negative despre care parintii pot crede in mod eronat ca este sanatos, este acela de a oferi copilului suc de fructe - fresh.

Intre sucul de fructe natural proaspat stors si unul carbogazos cu foarte mult zahar, nu este o mare diferenta in privinta impactului asupra organismului.

Sucul de fructe reprezinta zaharul de fruct, majoritatea mineralelor si vitaminelor ramanand in pulpa sau coaja. Acest zahar din fruct forteaza pancreasul copilului si sistemul digestiv, ca si cum ar fi mancat o prajitura cu mult zahar sau ar fi baut un pahar de cola.

Trece rapid prin colon, duce imediat la tulburari digestive - crampe, dureri sau balonari, fara explicatie in aparenta. Pe termen lung, efectele pot fi dramatice, de la afectarea organelor digestive pana la supraponderabilitate si obezitate.

In concluzie, sucul de fructe nu reprezinta decat o bomba calorica pentru oricine. Fructul trebuie consumat ca atare si nu se compara cu sucul. In aceeasi situatie este si sucul din unele legume bogate in zahar, ca de exemplu sucul de morcovi. Nu se compara cu morcovul consumat ca atare, mai ales daca este o leguma de tara sau certificata ecologic.

In loc de suc, copilul poate fi servit cu o limonada (sucul de lamaie facand exceptie de la situatia prezentata mai sus), pentru arome suplimentare se pot adauga ghimbir ras, cateva granule de scortisoara sau de vanilie. Cu conditia ca toate sa fie naturale si de preferinta din agricultura ecologica. Pentru culoare putem utiliza 5-6 afine stoarse sau 2-3 zmeurici.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din

Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!