travelplanner.ro
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Indiferent daca locuiti la bloc sau la casa, atunci cand in familie apar copiii, intrebarile “Este bine sa bea apa de la robinet? Este bine sa le gatesc copiilor cu aceasta apa?” se transforma intr-o adevarata dilema.

Este important ca apa pe care o consuma intreaga familie sa corespunda criteriilor de potabilitate. Ce inseamna apa potabila? Apa care folosita pentru baut sau gatit nu pune in pericol sanatatea celor care o consuma.

Criteriile sunt foarte bine definite prin intermediul unor parametri organoleptici, fizico-chimici si microbiologici reglementati legal.

Exista analize ale apei pe care le putem face la cerere, si care pot detecta probleme ce tin gust, miros, culoare, turbiditate, pH, conductivitate, dar si prezenta unor nitrati, nitriti, amoniu, bacterii coliforme, bacterii E Coli.

Consumul unei ape care nu corespunde testelor poate provoca probleme digestive dar si alte probleme de sanatate grave. Apa cu nitrati si nitriti peste limita admisa este foarte periculoasa pentru sugari, putand duce la situatii foarte grave: nitritii se fixeaza pe molecula de hemoglobina (raspunzatoare pentru schimbul oxigen-dioxid de carbon in cursul respiratiei) si o blocheaza. Rezultatul este asfixierea datorata methemoglobinemiei.

Specialistii de la Laboratorul pentru testarea apei Unilab ne sfatuiesc sa solicitam doua tipuri de analize pentru a verifica potabilitatea apei: analiza fizico-chimica si analiza microbiologica a apei.Laboratorul Unilab ofera gratuit recipientele pentru prelevarea probelor si consultanta atat inainte de recoltare cat si dupa. Rezultatele, care ne arata cat de buna este apa pentru consum, sunt gata in 7 zile si se pot primi pe e-mail.

Pentru mai multe detalii despre analizarea apei, va recomandam sa accesati site-ul Laboratorului Unilab – unilab.ro

Pentru consultanta si detalii despre analizele apei, puteti contacta Laboratorul Unilab la numarul de telefon 031 822 03 06 sau la e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..

Special pentru comunitatea AmNascutAcolo.ro, Unilab ofera o reducere supriza, daca mentionati la telefon sau pe e-mail parola “promo online”.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din

Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!