MotherKit
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
A treia editie a campaniei de informare din cadrul Revolutiei Rozelor se desfasoara in perioada 19-25 noiembrie 2018 in Romania, cu scopul de a aduce in atentia publicului nerespectarea drepturilor femeii la nastere dar si pentru a scoate din taboo experientele negative sau traumatizante ale gravidelor la nastere.

Aceasta miscare pacifista a fost initiata de Jesusa Ricoy in 2011 si in prezent cuprinde 30 de tari in care desfasoara independent actiuni de constientizare a lipsei de respect si a violentei obstetrice in contextul sarcinii, nasterii si perioadei postpartum, in data de 25 noiembrie a fiecarui an.

Anul acesta in Romania, pentru prima data, echipa Revolutiei Rozelor implica o mare parte din cei care activeaza in domeniul nasterii: moase, consilieri in alaptare, educatori prenatali si doule.

Directia din acest an urmareste dialogul intre femei, intre gravide si cei ce activeaza in domeniul nasterii, intre toti cei implicati si cadrele medicale.

Echipa Revolutiei Rozelor din Romania invita femeile sa participe prin completarea sondajului de campaniesi sa postarea pe pagina oficiala de facebook “The Roses Revolution - Revolutia Trandafirilor” raspunsul la intrebarea “Cum imi doresc sa fie nasterea mea?” impreuna cu hastagurile de campanie #stopviolentaobstetrica si #rosesrev. Raspunsul poate lua forma unei poze, unui text, unui video, sau orice alta modalitate de exprimare.

De asemenea se vor distribui online materiale informative despre sarcina, nastere si drepturile femeii in aceste momente importante. Pe parcursul campaniei, femeile care au suferit o experienta traumatizanta la nastere, pot duce un trandafir roz la institutia unde s-a intamplat pentru a incepe procesarea emotionala a experientei de atunci si pentru a obtine pentru sine o finalitate impaciutoare.

Pe data de 25 noiembrie, toti participantii sunt invitati sa isi modifice poza de profil sau coverul de pe facebook cu trandafirul campaniei Roses Revolution in semn de solidaritate.

Invitam pe aceasta cale si reprezentantii presei si mass-media sa se implice in aceasta campanie aducand-o in atentia publica.

Pentru mai multe informatii, puteti contacta reprezentantul media al echipei Revolutiei Rozelor:

Ditta Depner
Telefon: 0744 641 558
www.dittadepner.ro

Monica Neda
Telefon: 0746 166 906

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din

Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!