Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Perioada pe care o traversam s-a dovedit a fi coplesitoare pentru multe familii. In special pentru cele care au copii de varsta școlara. Dintr-o data, stilul de viata in care scoala și apoi after-ul aveau un rol de baza nu a mai fost posibil.

Orele petrecute zi de zi alaturi de copii in casa le-au pus la incercare parintilor si abilitatile de pedagog si pe cele de psiholog. Multi parinti si-au schimbat perceptia despre educatori si profesori, pentru ca este dificil sa mentii un echilibru in toate chiar si cu unul sau doi copii, dar cu o clasa intreaga.

Din fericire, accesul la tehnologie, comunicarea stransa cu specialistii si timpul disponibil din plin au dus la o situatie favorabila, in majoritatea cazurilor. Insa nu toti parintii s-au descurcat. Pentru cei care au rezistat mai greu emotional si intampina probleme psihologice cu cei mici, pe care nu reusesc sa le gestioneze, iata cateva solutii la care pot apela gratuit:

* Family Tel 0800.070.009 - este o linie telefonică specială care a fost deschisă pentru părinții cu copii care întâmpină dificultăți emoționale și comportamentale în perioada de izolare socială. Linia de consiliere telefonică se poate apela gratuit, de Luni până Vineri, între orele 11.00 -19.00. La capătul celălalt preia apelurile o echipă de 16 psihologi ai Organizației Salvați Copiii din Suceava, Iași, Timișoara, Târgu Mureș și București.

* Asociației Proacta EDU 0771.141.767 și 0771.141.750 - sunt doua linii telefonice puse la dispoziție pentru personalul didactic, părinții și copiii care au nevoie de consiliere legată de situația generată de Coronavirus. La capătul celor două linii vor prelua apelurile specialiștii psihologi din cadrul asociației. În funcție de solicitări, familiile pot primi asistență socială, medicală și juridică. Părinții, elevii și profesorii pot scrie specialiștilor la adresa Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea., dacă preferă o comunicare prin e-mail.

* Pentru familiile cu copii cu TSA sau tulburări comportamentale, consilierea psihologică online gratuită este asigurată de Autism Voice Line, unul dintre cele mai mari ONG-uri din România care susține de peste 12 ani cauza copiilor cu autism. Ședințele se vor desfășura prin Skype, părinții care au copii cu tulburări din spectrul autist sau comportamentale pot beneficia de consiliere psihologică în această perioadă de izolare impusă de prezența virusul COVID – 19. Numărul de Skype la care vor răspunde specialiștii Autism Voice de Luni până Vineri de la orele 9:00 la 13:00 este: https://join.skype.com/invite/eev92cZOKI27

* Pentru părinții afectați de Covid-19 în mod direct, există o linie telefonică pentru consiliere psihologică - Linia de Consiliere Psihologică şi Suport Emoţional, astfel încât să rămână echilibrați emoțional în situații dificile iar prin comportamentul lor să nu producă traume copiilor din familie. Linia a fost lansată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), alături de Emotional Intelligence Research Association (EmIRA) şi poate fi apelată din orice reţea la numărul 021.9696, în fiecare zi, în intervalul 09:00-21:00. La aceasta linie vor răspunde psihologi atestaţi şi specializaţi în consiliere-suport şi gestionarea situaţiilor de viaţă stresante, afiliaţi EmIRA.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din

Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!