Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4

Aventurile Lui Leonardo este un smartbook pentru copii cu varste intre 4 si 14 ani, lansat de curand la Editura Integral si realizat cu sprijinul Mattca.ro si Secom Romania. Cartea contine 10 povesti educative si activitati pentru dezvoltarea soft-skills, dar si multe materiale informative ce pot fi accesate de parinti si profesori cu un simplu telefon mobil, scanand QR-urile din carte, cu ajutorul unei aplicatii gratuite.


Lansarea cartii a fost marcata printr-un eveniment online, in cadrul Targului Radio Romania Gaudeamus si s-a bucurat de aprecierea parintilor si a profesorilor, bifand un Loc 2 in topul general al tuturor cartilor pentru adulti si copii de la Targ, la categoria ,,Cea mai ravnita carte".


Aventurile simpaticului leopard Leonardo pun accentul pe dezvoltarea abilitatilor soft (soft skills), cele care se invart în jurul comunicarii, autodisciplinei, capacitatii emotionale si relationării cu ceilalti.

Cum il poate ajuta pe copil dezvoltarea abilitatilor soft? Imbunatatindu-i capacitatea de comunicare cu ceilalti, increderea în sine, adaptarea la mediu, la schimbari si la conditiile cu care se confrunta, viteza de reactie, orientarea catre rezolvarea problemelor, flexibilitatea, gandirea obiectiva, empatia, constiinta, chiar si bunul simt.

Coperta eIntegral leonardoDespre Aventurile lui Leonardo:

Prof.dr. Florin Colceag (antrenorul de genii): ,,Felicitări Andreea, pentru sufletul pe care-l pui și dragostea pentru copii, ce transpare în textele tale! Sper ca această carte să amintească părinților că totdeauna există o soluție, pe care natura a descoperit-o de mult și care dacă este pusă în practică, problemele se rezolvă. Este nevoie să dezvoltăm omul superior din noi, indiferent dacă suntem adulți sau copii.”

Prof. Anca Tîrcă (consultant expert în educație): Mutarea accentului pe lecția în care se lucrează diferențiat, în care a greși înseamnă a învăța, în care copiii creează, în care se acceptă opinii, se adresează întrebări şi există răspunsuri şi soluţii alternative, şi nu „căi optime unice“. Adică tipul acela de învățare în care se dezvoltă abilitățile de tip soft skills, de care vorbește și Roxana Andreea Rusu în această carte și care sunt o condiție pentru o viață de adult de succes.

Dr. Ana Iorga (prezentatoare TV și cercetător la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” din cadrul Academiei Române): O carte care să le explice prietenos copiilor cât de importante sunt aceste valori e o idee minunată. Nu trăim singuri, iar felul în care îl preţuim şi îl valorizăm pe celălalt este esenţial. Dacă ne antrenăm copiii la acest capitol, vor fi pregătiţi să facă performanţă în orice domeniu, să nu se teamă de schimbare şi să ţină piept celor mai complicate situaţii. Poveştile sunt prilejul cel mai plăcut să înveţi, să te emoţionezi şi să ţii minte întâmplări care‑ţi vor servi cândva. Personajele senine de care te ataşezi te însoţesc încă multă vreme după ce ai închis cartea.

***

127971372 959148194870229 3850576105858576123 oAventurile lui Leonardo este scrisa de psihopedagog Roxana Andreea Rusu, care a lansat anul acesta, tot la Editura Integral si alte carti educative:

* Andrei si Pietricica Prieteniei - povesti antibullying, pentru dezvoltarea empatiei copiilor

* Eu si Virusul Hai Hui - povestea care explica pandemia si masurile de preventie pe intelesul copiilor

Roxana Andreea Rusu: ,,Poveștile mele pot acționa în completarea altor strategii educative. Sunt scrise astfel încât copiilor să li se insufle valori și principii. În situațiile din carte, grija față de oameni și animale, lipsa etichetării după aparențe, respectul față de mediul înconjurător, toate sunt scoase în evidență și micii cititori sunt ajutați într-un mod subtil și natural să le realizeze importanța."

Roxana Andreea Rusu psihopedagog

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din

Andrei si pietricica
babyboom mai 2021
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!