Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Societatea Romana de Obstetrica si Ginecologie solicita vaccinarea gravidelor si a femeilor care alapteaza, pentru Coronavirus, in conditiile in care specialistii au recomandat acestor categorii sa nu se vaccineze, deoarece nu exista nici un fel de teste care sa demonstreze siguranta.

Mai exact, solicitarea facuta de Societatea Romana de Obstetrica si Ginecologie este adresata autoritatilor, de a nu restrictiona accesul acestor categorii de femei la vaccinarea anti-Covid19.

Solicitarea vine in contextul in care mesajul oficial referitor la vaccinarea gravidelor si a femeilor care alapteaza a fost:

Nu se cunoaste daca vaccinul traverseaza placenta sau se excreta in laptele matern. Deoarece aceste date trebuie completate de studii mai ample, efectuate la om, vaccinul NU este recomandat de rutina femeilor gravide sau pe parcursul alaptarii. Categoriile cu risc extrem de crescut cum ar fi gravide cu tratamente imunosupresoare, cu malformatii cardiace severe, transplant de organ sau gravidele aflate in prima linie de tratament a bolnavilor de COVID-19, pot discuta cu medicul in vederea vaccinarii.

Potrivit medicului Hafi Rahimian, femeile gravide si cele care alapteaza se supun unor riscuri mai mari, daca se imbolnavesc. El a mentionat ca riscurile in urma administrarii vaccinului sunt aceleasi, ca pentru toata populatia.

"Putem să ne gândim și pentru alăptare, pentru că sunt femei care au născut. Da, ele pot fi vaccinate. (...) Vaccinul nu poate să afecteze copilul, ba dimpotrivă, dacă mama are anticorpi, anticorpii produși în sângele mamei, prin lapte pot trece și la copil, să le dea o imunitate în plus”, a declarat, luni, medicul Hadi Rahimian pentru Antena 3.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din

Andrei si pietricica
babyboom 20 23 mai 2021
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!