Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
VIDEO: Testul Babes Papanicolau
Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe care femeile le fac anual. Recoltarea pentru testul Babes Papanicolau are loc in timpul unui examen ginecologic obisnuit, dureaza cateva secunde si nu este dureroasa.

Scopul testului Babes Papanicolau este de a identifica modificari anormale ale celulelor de la nivelul cervixului si pentru a face screeningul cancerului de col uterin.

Celulele de la nivelul cervixului sufera frecvent modificari, astfel ca un rezultat anormal al testului Babes Papanicolau nu trebuie sa infricoseze neaparat pacienta. Numai un procent mic de modificari celulare pot evolua catre cancerul de col uterin.

Infectiile sunt cea mai frecventa cauza a modificarilor celulare anormale, de exemplu cele determinate de bacterii, fungi sau protozoare, dar si infectii mai grave ca cea cu papilomavirusul uman (HPV). Dar si comportamentele sexuale cu risc crescut reprezinta o cauza importanta, chiar daca ele au avut loc cu multi ani in urma. Alte cauze: fumatul, sistemul imunitar slabit.
Comportamentul sexual cu risc crescut inseamna:

* debut precoce al vietii sexuale;
* mai mult de 4 parteneri sexuali de-a lungul vietii, sex neprotejat;
* contacte sexuale cu cineva care are un numar mare de parteneri sexuali;

Testul Babes Papanicolau este important deoarece reprezinta singura metoda de screening precoce si de identificare a modificarilor anormale de celule. Infectia cu HPV si modificarea anormala a celulelor cervicale nu prezinta nici un fel de simptom.

In cazul in care testul Babes Papanicolau identifica modificari anormale ale celulelor, acestea trebuie tratate imediat pentru a nu evolua in timp catre stadii precanceroase.

Detectarea cancerului de col uterin in stadii precoce duce intr-un procent foarte mare la vindecare completa.

Procedura de recoltare pentru testul Babes Papanicolau este minim invaziva, de scurta durata si nu doare. Screening-ul se recomanda o data pe an, de la inceperea vietii sexuale. Testul Babes Papanicolau se face si in timpul sarcinii, fara sa puna in pericol fatul.

VIDEO - Demonstratie recoltare pentru Test Babes Papanicolau  


Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din

Andrei si pietricica
babyboom mai 2021
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!