MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Cariile pot aparea si la dintii "de lapte", inca din primii 2-3 ani de viata. Principala cauza a aparitiei cariilor o reprezinta alimentatia in combinatie cu o igiena precara.

Adultii nu acorda importanta cuvenita spalatului pe dinti daca cel mic are o varsta foarte frageda, 2 ani de exemplu. In realitate igiena se impune de cand apar dintii.

Se pot peria dintii cu o periuta speciala pentru copii cu peri moi si cu apa plata. Spalarea pe dinti in fiecare seara este obligatorie. Astfel resturile de mancare nu raman peste noapte in cavitatea bucala sa atace dintii.

In privinta alimentatiei, exista anumite produse care favorizeaza aparitiile cariilor.

Topul primelor 5 alimente care pot provoca neplacutele carii

Locul 1. Sucurile din comert. Fie ca sunt sucuri promovate ca fiind naturale, fie ca sunt sucuri carbogazoase ce au ca principal ingredient zaharul si valoare nutritiva nesemnificativa. Consumul frecvent duce la deteriorarea rapida a smaltului dintilor.

Locul 2. Acadelele si bomboanele de toate tipurile din cauza duratei in care ingredientele dulci si acizii sunt in contact cu dintii.

Locul 3. Alimentele cu un continut ridicat de amidon. Amidonul este un ingredient care hraneste bacteriile din cavitatea bucala. Acestea produc acizii care ataca smaltul dintilor si provoaca astfel aparitia cariilor.

Locul 4. Lamaile din cauza acidului care erodeaza smaltul dintilor, daca sunt mancate. Mai ales daca se adauga zahar ori miere peste feliile de lamaie. In cazul in care sunt consumate sub forma de limonada efectele sunt cu mult diminuate, beneficiile fiind majoritare.

Locul 5. Diverse solutii, siropuri si pastile pentru tratarea racelilor, inflamatiilor din gat si tusei. Cele mai bune variante sunt cele fara zahar.

Pentru a combate efectele alimentelor care stimuleaza aparitia cariilor este ideala spalarea pe dinti la 10-15 minute dupa fiecare masa si obligatorie seara, inainte de culcare.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din

Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!