MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Iaurtul cu fructe din comert este unul dintre alimentele cele mai intens promovate ca fiind sanatoase pentru copii. Din aceasta cauza foarte multi parinti il includ zilnic in meniul copilului. Din pacate lucrurile nu sunt chiar asa.

Un iaurt natural este bogat in vitamine si minerale fiind considerat unul dintre cele mai sanatoase produse alimentare. Iaurturile cu fructe pe care le gasim in magazine sunt departe de aceste standarde.

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorului avertizeaza ca peste 75% dintre iaurturile cu fructe de pe piata din Romania contin minim un aditiv alimentar (E) iar media este de 5 E-uri.

Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare avertizeaza ca iaurtul cu fructe din magazine nu este recomandat fiind plin de aditivi si zaharuri. Astfel el este un produs care dauneaza organismului, mai ales copiilor.

Iata cateva substante nocive gasite in cele mai cunoscute iaurturi cu fructe de pe piata: zahar in cantitati mari, fructe "false" (arome), amidon modificat, E 1410, E 1414, E 1420, E 1404, acidifiant E 331. E 331 este un aditiv care modifica echilibrul acido-bazic ducand la simptome grave cum ar fi spasmele musculare sau tulburarile cardiace. De asemenea impiedica fixarea calciului in oase declansand un mediu acid pe care organismul se straduieste sa-l echilibreze dislocand propriile resurse de calciu.

Siropul de glucoza si fructoza este frecvent inclus in lista ingredientelor iaurturilor cu fructe. Consumul mare poate cauza reactii alergice, cresteri in greutate, diabet sau boli cardiovasculare dar si carii.

Caragenan-ul, un ingredient de asemenea destul de des intalnit se recomanda a fi consumat cu moderatie putand cauza crampe, diaree, balonare, flatulenta si toxicitate la nivelul organelor.

O buna modalitate de a proteja sanatatea copiilor este de a citi etichetele iaurturilor cu fructe si de a alege dintre putinele variante naturale existente. Dar cea mai buna varianta ramane combinarea iaurtului natural in casa cu fructe proaspete. Astfel se elimina riscurile consumului de aditivi periculosi si copiii beneficiaza de toate avantajele consumului de vitamine si minerale din fructe proaspete. Iaurtul cu fructe adevarat, natural, ramane unul dintre cele mai sanatoase produse.


Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din

Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!