MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Copiilor le place iarba. Prin parcuri sau langa bloc, cei mici exploreaza spatiul verde crescand astfel riscul de a fi muscati de capuse. Capusa este o vietate pe cat de mica pe atat de periculoasa, muscatura de capusa putand provoca boli grave, chiar fatale.

Cum procedati in cazul in care copilul este muscat de o capusa:

* nu intrati in panica, copilul va face la fel si in disperare de cauza ar putea sa o rupa sau sa o traga din piele;
* leacurile babesti sunt de evitat, alegeti procedura recomandata de medici;
* nu striviti capusa, protejati zona pana cand ajungeti la urgente;
* mergeti imediat la primul cabinet medical de primiri urgente pentru extragerea capusei si tratament profilactic;

Cum se extrage corect capusa:

* procedati singuri la extragerea capusei numai daca sunteti intr-o zona fara acces la cabinetul medical;
* se pregateste o penseta sau kit special de la farmacie destinat scoaterii capuselor din piele;
* nu se aplica pe capusa nici o substanta: spirt, acetona sau alta substanta despre care se spune ca ajuta. Nu va face decat rau: capusa va elimina si mai multe toxine in piele.
* capusa se extrage usor, cu atentie, fara miscari de rotatie pentru a nu ramane in piele nici o parte a capusei. Nu prindeti capusa de corp;
* dupa extragerea capusei se aplica pe zona betadina sau alcool sanitar;
* se noteaza data si ora indepartarii capusei, se urmareste zona timp de o luna iar persoana trebuie sa se prezinte la medic cat mai repede si sa povesteasca incidentul, chiar daca a fost indepartata capusa. Boala Lyme este foarte grava si are 3 stadii. Primul stadiu este usor si depistata la timp poate fi tratata cu succes. In acest prim stadiu apare un eritem si posibil febra usoara, simptome asemanatoare racelii. Prezentarea la medic este esentiala pentru a evita consecinte grave si raspandirea infectiei in corp.

Sfaturi pentru a preveni muscaturile de capusa:

* cand stiti ca este expus acestui risc imbracati copilul cu pantaloni lungi, deschisi la culoare, preferabil stransi jos cu banda elastica;
* puteti aplica substante speciale pe pielea copiilor, cu atentie insa la toxicitatea lor, alegeti solutii cat mai naturale. Daca solutiile disponibile nu sunt foarte sanatoase, aplicati-le pe haine;Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din