travelplanner.ro
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Bolile cu transmitere sexuala pot contribui semnificativ la pierderea unei sarcini dar si la afectarea grava a sanatatii. Orice fel de banuiala ar trebui sa trimita femeia imediat la un control ginecologic. Iata care sunt cele mai frecvente boli cu transmitere sexuala si simptomele acestora:

Gonoree - infectie cu efecte grave ce poate duce la sterilitate. poate provoca de asemenea probleme cardiace sau artrita atunci cand este netratata si apar complicatii.
Simptome: nici un simptom, sau: usturimi, scurgeri vaginale anormale, dureri pelviene.

Infectia cu Chlamydia - o bacterie ce netratata poate provoca sterilitate sau boala pelviana inflamatorie.
Simptome: usturimi la urinare, scurgeri, disconfort sau nici un simptom fiind depistata cu ajutorul analizelor medicale de rutina.

Sifilis - infectie cu efecte grave care pune viata in pericol. Foarte contagioasa.
Simptome: rani specifice in zonele genitale, eruptii pe tot corpul. Netratata sau atunci cand apar complicatii, boala provoaca dereglari ale sistemului nervos si probleme cardiace.

Herpes - virus extrem de persistent, de obicei apare si reapare intreaga viata. Forma sa de tip 2 provoaca basicute in zona genitala.
Simptome: mancarimi, disconfort, un fel de iritatie cu basicute care se mentine 2 saptamani, trece si reapare.

Hepatita B - virus periculos, cu riscuri majore putand duce chiar la deces.
Simptome: oboseala nejustificata, scadere in greutate, febra, dureri abdominale, dureri de cap.

HIV - virus foarte periculos care slabeste sistemul imunitar astfel incat acesta nu mai poate lupta cu bolile si nu mai poate proteja organismul.
Simptome: pot trece luni sau ani fara nici un simptom. Acestea pot aparea abia cand SIDA este declansata manifestandu-se prin infectii, pierderi in greutate, dureri, transpiratii nocturne, raceli frecvente, pneumonii sau chiar cancer.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din

Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!