MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Apendicita inseamna inflamatia apendicelui, fiind considerata una dintre cele mai frecvente urgente chirurgicale, la orice varsta, cu o incidenta mai mare in jurul varstei de 10 ani. Cauzele exacte sunt necunoscute, putand fi vorba despre o obstructie a cavitatii apendicelui ce are la baza o infectie bacteriana sau un corp strain - o coaja, un sambure.

Singurul mod in care se poate trata este interventia chirurgicala efectuata de obicei cu anestezie generala.

Simptomele apendicitei:

- Dureri abdominale localizate la inceput in centru si care evolueaza de la dureri surde la o durere ascutita cu crampe, ce coboara spre partea dreapta de jos a abdomenului. In final durerea "se lasa" pe piciorul drept;

- Lipsa poftei de mancare;

- Stari de voma, de greata, cu varsaturi imediat dupa acutizarea durerilor abdominale;

- Abdomenul se umfla si este sensibil la atingere;

- Pot aparea stari febrile insa temperatura nu urca mult;

- Urinari dureroase;

- Constipatie sau diaree;

Ajutorul medicului trebuie solicitat imediat pentru ca apendicita sa nu evolueze in peritonita - perforatia si infectia peretelui abdominal.

Interventia chirurgicala este usoara, pacientul fiind capabil sa se ridice din pat dupa numai 12 ore si sa-si reia ritmul obisnuit al activitatilor zilnice in 2 saptamani. In cazul interventiilor laparoscopice durata perioadei de recuperare scade considerabil.

Studiile arata ca apendicita nu poate fi prevenita, cu toate acestea exista o incidenta mai mare la copiii ce provin din familii in care au existat cazuri frecvente si o incidenta mai mica la copiii hraniti corespunzator cu multe fructe, legume si mai putina proteina animala.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din

Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!