Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4

Oul este unul dintre alimentele preferate ale copiilor. Dar cat si cum trebuie mancat? Oul este plin de elemente nutrivie insa cantitatea de colesterol pe care o contine este foarte mare. Din acest motiv adultii trebuie sa consume oul in cantitati mici pentru a nu creste riscul bolilor cardiovasculare sau al aterosclerozei.

In cazul copiilor unde necesarul de lipide este mai mare, cantitatea de oua recomandata este:

* intre 7 luni si 12 luni - maxim 3 oua pe saptamana;
* intre 12 luni si 5 ani - maxim 4 oua pe saptamana;
* peste 5 ani - maxim 5 oua pe saptamana;

Pe masura ce trece de perioada adolescentei, copilul va tine cont de recomandarile consumului de oua pentru adulti, maxim 2-3 pe saptamana.

Cum pregatim oul pentru copil:

* ne asiguram ca este proaspat;
* il pregatim bine fiert, nu prajit;
* alaturi de ou putem servi paine din faina integrala si legume crude: castraveti, rosii, salata;

Codul de pe ou

Pe fiecare ou din comert este inscriptionat un cod care incepe cu cifrele 0, 1, 2 sau 3. Oul de calitatea cea mai buna este cel al carui cod incepe cu cifra 0. Oul al carui cod incepe cu cifra 3 este de evitat pentru copii. Acest indicator se refera la modul in care au fost crescute gainile.

Iata ce semnificatie are codul inscriptionat pe oua:

Cifra 0 = Cele mai recomandate. Sunt oua care provin de la gaini crescute in aer liber cu hrana ecologica. Acestea sunt cele mai sanatoase pentru ca iti ofera garantia ca acele gaini nu au fost crescute cu furaje modificate genetic. De asemenea, codul garanteaza ca iarba pe care gainile au mancat-o nu a fost crescuta cu pesticide sau fertilizatori sintetici ori chimici.

Cifra 1 = Oua care provin de la gaini crescute in aer liber, insa hrana lor nu este certificata ecologic.

Cifra 2 = Oua care provin de la gaini crescute in hale la sol. Conform regulamentelor UE sunt crescute intre 9 - 18 gaini pe fiecare metru patrat in hale. Ele nu vad lumina zilei, fiind considerate stresate. Din acest motiv gainile ajung uneori sa se bata intre ele sau sa-si smulga reciproc penele. Nici hrana lor nu este certificata ecologic.

Cifra 3 = Oua care provin de la gaini crescute in baterii, fiecare pe un spatiu cat o foaie A5, in custi foarte mici. Gainile au un trai cumplit de aceea ouale sunt de foarte proasta calitate. Sunt hranite cu vitamine sintetice si medicamente, coloranti si furaje modificate genetic.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din

Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!