MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Multi parinti nu se decid usor daca sa introduca untul in alimentatia copiilor. Untul este asociat superficial cu notunea de "grasime" si toata lumea a aflat despre efectele negative ale consumului de grasimi rele. Exista si persoane care confunda untul cu margarina, doua produse total diferite. Margarina este o grasime vegetala tratata cu elemente chimice rezultand o structura toxica asemanatoare plasticului, fara nici un beneficiu pentru sanatate.

In realitate, untul este un aliment benefic, singura precautie tinand de sursa sa. Un unt care provine de la vaci hranite natural, pe pasuni este intr-adevar bun. De aceea ar trebui sa ne orientam spre untul adevarat de la tara, sau untul ecologic/bio din magazine.

Iata pe scurt beneficiile untului si motivele pentru care el ar trebui sa nu lipseasca din alimentatia copilului si nu numai:

* Untul este plin de vitamine: Vitamina A, Vitamina E, Vitamina K2. Vitamina K2 se gaseste destul de rar in schimb are efecte foarte bune pentru sanatatea si dezvoltarea organismului. Ajuta calciul sa se metabolizeze iar lipsa ei predispune la boli cardiovasculare, osteoporoza si chiar cancer.

* Untul contine grasimi saturate care cresc nivelul colesterolului bun - HDL si mareste particulele de LDL. Astfel, untul nu are deloc efecte negative asupra sanatatii, asa cum are spre exemplu margarina, un produs toxic.

* Untul contine acid butiric si de aceea creste arderile prevenind ingrasarea. Scade nivelul trigliceridelor si imbunatateste functiile mitocondrei.

* Untul are efect protector asupra sistemului digestiv.

* Untul are efecte antiinflamatorii.

* Untul ajuta la prevenirea cancerului deoarece contine acizi grasi (acid oleic, acid miristic, acid lanoleic) cu catena scurta si medie care impiedica dezvoltarea tumorilor.

* Untul protejeaza impotriva calcifierii articulatiilor si impotriva intaririi arterelor, cu conditia sa nu fie pasteurizat deoarece prin pasteurizare se distruge elementul activ din unt cu astfel de proprietati - stigmasterolul.

* Untul ajuta la sanatatea sistemului nervos si a creierului, alcatuit in proportie de 65% din grasimi.

* Untul ajuta la dezvoltarea si cresterea optima a copiilor. Este recunoscut faptul ca o dieta fara grasimi nu este benefica pentru copii, acestia avand nevoie de o proportie de 50% carbohidrati sanatosi, 30% grasimi sanatoase si 20% proteina de calitate.

* Untul protejeaza sanatatea dintilor si a oaselor, previne osteoporoza, datorita continutului de Vitamina D care ajuta la fixarea calciului.

* Untul protejeaza tiroida fiind o sursa buna de Iod si Vitamina A.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din