Biogenis anunta o crestere a numarului de transplanturi cu celule stem

De 13 ani in Europa si de 8 ani in Romania, bancile de celule stem parte FamiCord, printre care si Biogenis, depun eforturi constante pentru tratarea si vindecarea cu ajutorul celulelor stem recoltate la nastere a numeroase afectiuni. De la inceputul acestui an, FamiCord a mai realizat inca 31 de transplanturi pentru pacienti.

FamiCord, grupul european de banci de celule stem din care face parte si Biogenis, a efectuat 70 de transplanturi cu celule stem, in ultimii opt ani, fiind tratati pacienti cu varste cuprinse intre 1 an si 60 de ani cu boli neurologice si hematologice.

Utilizarile au fost pe arii medicale diferite si pe terapii atat standard cat si experimentale, Biogenis anuntand si prima utilizare din Europa Centrala si de Est a celulelor stem mezenchimale, din cordonul ombilical.

Primul pacient roman tratat cu celule stem mezenchimale din cordonul ombilical este o fetita in varsta de trei ani. Grupul FamiCord este primul din Europa care foloseste aceste celule stem din cordonul ombilical in transplanturi, rezultatele asteptate fiind mari. Bolile tratate au fost multiple, in special afectiuni neurologice, tetrapareza spastica, autism, paralizie cerebrala, scleroza multipla, dar si boala grefa versus gazda, Betatalasemie.

„Peste 70 de tipuri de afectiuni maligne si benigne sunt supuse standard terapiei prin transplant de celule stem hematopoietice la nivel mondial. Diversitatea celor 31 de transplanturi efectuate in acest an cu celule stem mezenchimale reprezinta un succes pentru noi dar si o rasplata a eforturilor depuse la nivel de cercetare. Probele de sange prelucrate in laboratorul Biogenis din Bucuresti au dovedit practic o excelenta metoda de prelucrare si stocare, devenind astfel singura banca romaneasca de celule stem ce a furnizat in conditii excelente o proba de celule stem mezenchimale din cordonul ombilical. Pentru parinti, acesta trebuie sa fie principalul atribut al alegerii bancii de celule stem: demonstratia practica a modului in care se lucreaza cu proba din cordonul ombilical”- Dorin PIRCIOG, director general Biogenis.

 

Despre BIOGENIS

BIOGENIS este o banca de celule stem privata, parte a FamiCord, grup european de banci de celule stem cu locatii de stocare proprii, partenere si comerciale in Spania, Letonia, Romania, Polonia, Germania, Italia, Ungaria, Croatia, Serbia, Bosnia Herzegovina, Statele Unite, Turcia.

Grupul are in acest moment prezenta in 20 de tari, peste 200.000 de parinti si sapte laboratoare de prelucrare a sangelui, aflandu-se in continua extindere in Europa. BIOGENIS exista pe piata din Romania inca din 2007 si este o companie cu capital strain, cu un capital social de peste un milion de euro, companie care se supune strict si in totalitate legislatiei romane.

BIOGENIS actioneaza in baza Ordinului de Ministru 712/2012 si a autorizatiei pentru activitatea de import/export de sange placentar si probe de sange periferic eliberata de Agentia Nationala de Transplant. In 2009, Biogenis a finalizat un centru de stocare si prelucrare a celulelor stem in Bucuresti.

Contact:
BIOGENIS SRL
Bucuresti, bulevardul Dimitrie Pompei nr. 10A, Cladirea CONECT1 – parter, Bucuresti,Sector 2, Telefon/Fax: +4021 312 30 41.
Cluj, calea Turzii nr. 101, parter, Cluj Napoca.
Telefon/Fax: +40726 712 772

Data publicarii: Vineri 22 Mai, 2015

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook