Dulciurile care ajuta proaspetele mamici sa fie binedispuse si sa revina la silueta initiala

Perioada care urmeaza imediat dupa nastere poate fi dificila pentru mamici. Somnul insuficient, trezirile dese din timpul noptii, acomodarea cu programul bebelusului, mai ales in cazul primului copil duc la perioade de odihna tot mai scurte. Din acest motiv fiecare mamica trebuie menajata si lasata sa se ocupe de copil, ceea ce va fi oricum destul de solicitant.

In cazul mamicilor care din pacate nu se pot baza pe ajutorul altor persoane de incredere din familie sau dintre prietenele apropiate pentru treburile casnice cum sunt gatitul si curatenia, oboseala poate atinge cote foarte inalte.

Cand esti proaspata mamica, timpul alocat propriei persoane se limiteaza foarte mult, uneori la necesitatile zilnice. O metoda la indemana pentru putina relaxare, mai ales ca nu rapeste mult timp, este vizita la frigider pentru o prajitura, ciocolata sau alt dulce.

Studiile au demonstrat ca dulciurile au intr-adevar efect antidepresiv. Consumul declanseaza o stare de calm, placere si buna dispozitie explicata si din punct de vedere chimic prin eliberarea endorfinelor si a serotoninei.

Cum poate proceda o mamica astfel incat aceste mici escapade culinare sa nu ii afecteze sanatatea si silueta?

Din fericire totul depinde de alegerile facute. Mai exact de ceea ce cumparam si exista in frigider, la indemana. Decizia nepotrivita de a cumpara dulciuri ambalate sau de cofetarie pe baza de mult zahar, faina, aditivi, se poate intoarce impotriva propriei persoane afectand grav sanatatea, mai ales atunci cand sunt consumate pe termen lung.

Desi au acelasi efect asupra psihicului pe moment, ele sunt insotite ulterior de o stare de autorepros si de frustrare. Starea depresiva ameliorata pe termen scurt se accentueaza pe termen lung cand revenirea la silueta initiala se dovedeste a fi tot mai grea.

Care este alegerea sanatoasa in privinta dulciurilor pentru o proaspata mamica?

Iata ce ar trebui sa contina frigiderul: duciuri 100% naturale cu numeroase beneficii pentru sanatate prin aportul nutritiv pe care il aduc. Fara zahar, fara faina, coloranti, arome si alte E-uri toxice care pot avea efecte nebanuite mai ales in perioada alaptarii.

Aceste dulciuri nu ingrasa, sunt delicioase si aduc multa buna dispozitie. Dulciurile cu cele mai multe beneficii pentru sanatate sunt cele raw-vegane. In retetele lor sunt incluse ingrediente pretioase, cu numeroase proprietati, cum ar fi: caju, migdale, unt de cacao, smantana de cocos, siropul de agave, curmale.

Mamicile care sunt deja adeptele unui stil de viata sanatos si prefera retetele raw-vegane pentru dulciuri stiu cat de usor sunt de preparat si cat de savuroase sunt.

Mamicile care nu sunt familiarizate cu astfel de produse au cel mai bun motiv de a le incerca. O pot face apeland la o cofetarie specializata, asa cum este Ostraw Vegan, cofetaria pe care o recomandam cu incredere pentru calitate.

logo ostrawPentru a afla promotiile zilnice ale cofetariei va recomandam sa urmariti pagina de Facebook Ostraw Vegan.

Dulciurile sanatoase se pot cumpara direct din cofetarie, adresa este Bd-ul Ferdinand nr. 58 Bucuresti
Telefon +40 725 683 426 / +40 725 OVEGAN.
Sau se pot comanda online de pe site-ul cofetariei www.OstrawVegan.com

Iata cateva dintre dulciurile minunate de la Ostraw Vegan:

tort ananas 500x500Tortul cu ananas

Ingrediente: ananas liofilizat, caju, unt de cacao, migdale, stafide, miere.

Ananasul liofilizat este 100% natural si isi pastreaza toate proprietatile prin procesul de liofilizare (deshidratare). Ananasul contine Vitamina C, Vitamine din grupul B: tiamina, riboflavina si niacina si chiar Vitamina D. Contine multe fibre si de aceea este des intalnit in dietele pentru slabire, conferind o senzatie de satietate.

hrisca 2016 500x500Bomboane cu Hrisca

Ingrediente: faina de hrisca, curmale, nuca, stafide, unt de cacao, cacao, miere, scortisoara, vanilie pudra, cacao nibs.

Aceste dulciuri nu contin gluten. Hrisca este bogata in Vitaminele E, B1 si B2. Contine de asemenea minerale benefice organismului: Magneziu, Cupru, Zinc, Seleniu si Fier.

Mentine nivelul optim al zaharului in sange si revigoreaza sistemul nervos. Scade colesterolul si este indicata in curele de slabire fiind considerata superioara graului din multe puncte de vedere.

inghetata merisor cardamon detaliu 500x500
Inghetata cu merisor si cardamon

Ingrediente: banane, merisor, cardamon.

Este o inghetata fara zahar, conservanti si arome artificiale ca si restul dulciurilor de la Ostraw Vegan. Contine banana din acest motiv este si foarte satioasa. Merisorul este considerat a fi un antioxidant miraculos si au un impact foarte pozitiv asupra tractului urinar prevenind infectiile.

Data publicarii: Marți 26 Iulie, 2016

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook