MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Asa am fost crescuti si noi parintii, de aceea multi prefera sa repete istoria cu propriul copil: Mos Craciun este o persoana in carne si oase, locuieste la Polul Nord, aduce cadouri tuturor copiilor intr-o singura noapte si celor care nu au fost "cuminti" nu le aduce nimic.

Dar oare cati dintre noi isi mai amintesc frustrarea pe care am simtit-o atunci cand ne-am dat seama ca Mosul nu exista? Si cand am realizat ca parintii, cei in care aveam cea mai mare incredere, ne-au mintit ani la rand?

Cati dintre noi nu l-am aparat pe Mos Craciun atunci cand niste rautaciosi mai mari ne spuneau ca nu exista, caci doar mama si tata- cele mai importante persoane pentru noi sustineau contrariul si apoi am sfarsit simtindu-ne inferiori, cu lacrimile siroaie pe obraji si cu un mare gol in suflet cand am infruntat adevarul?

Poate copiii se vor intreba un lucru normal: daca parintii au fost in stare sa ii minta atat de bine si atat de mult timp, oare cum vor stii pe viitor daca sunt mintiti si despre alte lucruri? Oare parintii mai pot fi persoane de incredere in ochii copilului si pe mai departe dupa o asemenea revelatie? Minciuna nu este buna in nici o circumstanta.

Care este cea mai indicata abordare pe care ar trebui sa o avem cu copiii nostri in privinta lui Mos Craciun? Nu trebuie sa fim un fel de Grinch, doar sa ne amintim cat de importanta este o relatie bazata pe incredere si adevar intre copii si parinti.

O parte dintre parinti considera ca ar putea fi prea dureros pentru copil sa le spuna ca Mos Craciun nu exista, sau ca ei nu s-ar bucura la fel de mult de Sarbatorile de iarna. In fapt, lucrurile stau exact pe dos.

Mai mult decat atat, sunt parinti care prefera sa-si lase copii sa se bucure de "lumea fantastica" a personajelor. Insa cati isi pun intrebarea daca acesta este un lucru benefic pentru copil?

Daca parintii nu si-ar mai minti copiii, acestia ar creste de la inceput cu o viziune echilibrata, corecta si ancorata in realitate despre Mos Craciun. Parintii ar trebui sa le explice copiilor faptul ca Mosul este un simbol al celor mai frumoase sentimente de iubire si apreciere intre membrii familiei si prieteni, pe care avem ocazia sa ni le manifestam cu ocazia Sarbatorilor, impartind si primind cadouri de la cei dragi.

Fiecare dintre noi poate fi Mos Craciun! El exista, dar in sufletele noastre. Inseamna generozitate, dragoste si bunatate. Din acest motiv, simbolul lui este peste tot, in desene, in mall cu ajutorul actorilor costumati sau in filme. Iar ei se pot distra purtand fesul Mosului sau spunand poezii pe genunchii lui la serbarea de la gradi. Cu siguranta, distractia va fi la aceeasi intensitate!

Copilul are capacitatea de a intelege perfect si de a se bucura la fel de mult de Sarbatorile de iarna si de traditia cadourilor. Diferenta este ca se va dezvolta fara frustrari, traume si realitati paralele. Si nici nu va ajunge la un moment dat in postura in care sa se simta inferior fata de alti copii care stiau adevarul de la bun inceput. Relatia parinti-copii nu va avea de suferit pe viitor, bazandu-se pe aceeasi incredere si iubire neconditionata.

Le putem de asemenea spune copiilor ca nu toti stiu adevarul despre Mos Craciun si ca nu este treaba noastra sa le explicam ci a parintilor lor. Vom fi uimiti de capacitatea lor extraordinara de adaptare.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini

Top citite pe Blog

13.02.2014

VIDEO: Nastere naturala

Nasterea naturala poate fi vizionata de viitoarele mamici care se

23.02.2014

VIDEO: Testul Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau face parte din setul analizelor de rutina pe

17.02.2014

Cat costa nasterea la maternitate

Cat costa nasterea la maternitatile private din Bucuresti si din

Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!