Activitatea sexuala in timpul menstruatiei

Sexul in timpul menstruatiei este un subiect tabu. Iata care sunt raspunsurile la principalele intrebari pe care femeile le au despre acest subiect:

Activitatea sexuala in timpul menstruatiei este permisa?
Sexul la menstruatie nu are nici un fel de contraidicatie medicala. Astfel, raman doar barierele legate de prejudecatile si preferintele celor doi parteneri.

Este adevarat ca in timpul menstruatiei dorinta sexuala a femeii este mai puternica?
In cele mai multe cazuri da, explicatia bazandu-se pe schimbarile hormonale. Efectul este mai puternic daca femeia foloseste pilule contraceptive.

Este posibila aparitia unei sarcini in urma contactului sexual din timpul menstruatiei?
Da, deoarece spermatozoizii pot supravietui chiar si 3 zile in corpul femeii. In cazul in care ovulatia se produce mai devreme iar menstruatia dureaza mai mult, sunt sanse ca femeia sa ramana insarcinata in urma unui contact sexual din timpul menstruatiei.

Sangele menstrual dauneaza femeii sau barbatului in timpul contactului sexual?
Nu dauneaza barbatului insa poate reprezenta un impediment de ordin psihologic sau poate genera un disconfort. Nici femeii nu dauneaza, insa in timpul menstruatiei cervixul este deschis ceea ce creste vulnerabilitatea la eventuale infectii. Din acest motiv se recomanda folosirea prezervativului.

Activitatea sexuala din timpul menstruatiei poate deregla ciclul menstrual?
Nu, acest lucru aparand in cazuri extrem de rare.

Data publicarii: Miercuri 3 Septembrie, 2014

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook