Ana Maria Ionita, femeia din spatele UCA Kids ne povesteste despre provocarile afacerii pe care o conduce
UCA Kids reprezinta o casa de moda dedicata hainutelor de ocazie pentru copii cu varste intre 0 si 8 ani. Produse in serii mici, in atelierele proprii, rochitele si costumasele sunt adevarate opere de arta, realizate cu cele mai fine materiale alese. Ideile puse in practica au la baza o istorie de suflet.
Ana Maria Ionita, fondatoarea atelierului si managerul afacerii marturiseste ca se inspira din hainutele de ocazie pe care mama sa le-a creat pentru ea, atunci cand era mica.
Din acest motiv, toate micile tinute sunt create „de mana” cu dragoste si atentie. Dincolo de ocaziile speciale la care sunt purtate, se transforma in amintiri frumoase care se cuibaresc pentru totdeauna in sufletul intregii familii.
De ce ati deschis aceasta afacere?
Ana Maria Ionita: In 2016 am fost pusa in fata unei mici probleme : gasirea unei rochii de ocazie, cu un design placut, dublata cu materiale naturale si la un pret bun. Nu am gasit cu usurinta asa o rochita si de aici a inceput totul.
Am inceput sa dezvolt aceasta idee in mod activ de la inceputul anului 2017, dar cred ca statea in adancul mintii mele din totdeauna. Cred ca totul este in stransa legatura cu copilaria si mama mea. Dragostea pentru rochii a inceput de la o varsta frageda cand am refuzat sa port orice alt articol in afara de rochite. Rochitele prin culorile lor vesele, fluiditate si frumusetea lor ma faceau sa ma simt speciala si plina de energie. Acest lucru incerc sa il transmit mai departe prin creatiile mele.
Aveti un atelier in care sunt lucrate hainele. Il adminstrati singura sau impreuna cu cineva? Care sunt provocarile?
Ana Maria Ionita (UCA KIds): In atelierul meu in acest moment lucrez impreuna cu o doamna croitoreasa extrem de priceputa, dar suntem in cautarea unui nou membru. Provocarile sunt multiple si diverse : de la schimbari legislative, la promovare, gasirea materialelor delicate si combinarea loc cu accesorii impresionante.
Concret, ce produse oferiti?
Ana Maria Ionita (UCA KIds): Producem rochite si costumase pentru copilasi cu varste cuprinse intre 0 luni si 8 ani. Sa ofer cateva exemple:
• Body de nou nascut din bumbacel si dantela, extrem de delicat si perfect pentru o sedinta foto sau pentru momentul in care intra in casa noul membru a familiei;
• Rochita botez de culoarea mentei, realizata din dantela si tiul dublata cu bumbac 100%;
• Costumas baietel confectionat integral din in reglabil in talie pentru a imbraca cu usurinta toate burticile dolofoane;
• Rochitele de printese, imi este tare greu sa aleg un model per categorie, aceasta rochita din vascoza cu 3 starturi de tiul si dublura din bumbac este un exemplu bun de un model ce desi nu pare complicat la prima vedere , este de efect si totusi comod.
Puteti descrie procesul de realizare a unui gen de hainute? Macar cateva etape care sa ne ajute sa intelegem ce inseamna munca pe care o depuneti in atelier, mai ales pentru cei care considera ca preturile mari sunt nejustificate pentru produsele artizanale?
Ana Maria Ionita (UCA KIds): Etapele de realizare a unei rochite sunt multiple si complexe. Nici chiar eu inainte de a incepe acesta aventura nu puteam realiza cata munca este in spatele unui produs de confectie.
• Alegerea materialului principal, gasirea unei dubluri din material natural intr-o culoare la fel sau cat mai apropiata si a unor accesorii potrivite. Desi pare ca piata romaneasca este abundenta, pot spune fara probleme ca impresiile sunt inselatoare. Batistul de bumbac este greu de gasit, de cele mai multe culori exista in maxim 5-6 culori.
• Testarea materialelor si spalarea lor. Testam materailele pentru a fi siguri ca nu intra la apa si nu ies culorile. Nu facem produse de unica folosita si avem grija ca sa nu primi vreodata reclamati.
• Realizarea tiparelor. Acestea se realizeaza pentru fiecare rochita in parte. Da, se mai pot combina, dar daca modelul este un pic mai aparte chiar si pentru o rochie trebuie executat.
• Croirea si coaserea produselor. Desi pare simplu, cu cat mai mic este produsul cu atat mai dificil. Nu exista masini de cusut speciale pentru bebelusi motiv pentru care trebuie avuta multa grija, mai ales la maneci si alte locuri dificile.
• Fotografierea produselor. Rochitele pleaca din atelier, la fotografa cu care avem o colaborare de succes. Ea da viata produselor noastre si asa cum ii zic in mod frecvent, rochitele incep sa existe in momentul in care primesc pozele ei.
• Intoarcerea rochitelor in atelier si depozitarea lor in sifoniere imense pentru a fi ferite de praf si alti factori ce le-ar putea degrada.
• Promovarea produselor. Acest proces este unul extrem de lung si anevoios mai ales pentru persoanele cu un business destul de mic.
Va rugam sa mentionati un lucru cu care vreti sa ramana cititoarele, specific UCA Kids si creatiilor tale. Pentru ce v-ar tine minte, pentru ce v-ar deveni cliente?
Ana Maria Ionita (UCA KIds): Pentru atentia cu care confectionam produsele. Persoanele care ne-au trecut pragul metaforic, suntem un business online momentan, pot atesta cat de ingrijit si atent sunt lucrate produsele noastre. Atentia noastra merge mai departe decat este vizibil, prin atentia cu care selectionam si combinam materailele; prin atentia cu care concepem modele de efect vizual, dar totusi comode pentru copilasi. Pentru ca la urma urmei ei sunt cei mai importanti.
AmNascutAcolo.ro recomanda creatiile UCA Kids. Va invitam sa fiti la curent cu cele mai noi tinute urmarind pagina de FACEBOOK UCA KIDS.
Data publicarii: Vineri 13 Aprilie, 2018
Categorie: Blog
Articole Similare
Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook
Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.
Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina