Cartea ,,UN VALS ȘI TREI PAȘI-SPERANȚĂ” de Luminița Nielsen, o împletire de amintiri, de speranțe și iubiri trăite

Cartea ,,UN VALS ȘI TREI PAȘI-SPERANȚĂ” de Luminița Nielsen este proaspăt lansată la editura INTEGRAL și poate fi comandată online, cu livrare în toată lumea, de pe www.eIntegral.ro

Autoarea cărții, Luminița Florica, s-a născut imediat după bombardamentul din aprilie 1944. Și-a făcut intrarea în lumea ființelor cuvântătoare cu  un nume predestinat unui nou început. Pace, flori și lumină. Nu existau încă nici ciocolata pentru copii Luminița, nici revista Luminița, de aceea, la școală era numită, mai în glumă, mai în serios, Lampa lui Ilici (Lenin, pentru necunoscători).

Vreme de 23 de ani a inspirat din plin fumul furnalelor hunedorene și a  învățat că viața, precum oțelul, se călește la temperaturi înalte. Și-a urmat părinții la București și apoi, îndrăgostită, a plecat cu pirostriile gata împachetate, la un loc cu alesul inimii, la Viena, orașul clădit pe note muzicale și unde Valsul deschide balul vieții și al întâmplării în trei pași.

Dar așa cum din bătrâni se spune, socoteala de acasă rareori se potrivește cu cea din târg. Visul de iubire s-a încheiat în acorduri de valuri și Dunăre albastră, așa că a continuat să-și caute locul cu răbdarea, perseverența și rezistența Berbecului crescut în urale și planuri cincinale, până în ziua  în care a reușit să  se regăseasca pe sine și luminița unui nou început.

O cale lungă, nu întodeauna presărată cu floricele pe câmpii, hai să ne jucam copii…, dar care s-a dovedit una benefică. 52 de ani de pribegie, lupte de tot felul și momente de exaltată bucurie, au dat naștere acestei cărți,  împletire de amintiri, de speranțe și iubiri trăite, sau doar întrezărite, iluzia de a fi…

,,O dorință împlinită.”, spune Luminița Nielsen.

 

 

Data publicarii: Joi 21 Martie, 2024

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook