Ce pot face viitorii parinti pentru o sarcina sanatoasa

Toti parintii isi doresc un bebelus sanatos. De aceea, imediat dupa aflarea vestii despre sarcina, majoritatea respecta intocmai sfaturile medicului pentru a se asigura ca riscurile sunt minimalizate.

Foarte putini viitori parinti stiu insa ca pregatirea ar trebui sa inceapa inainte ca sarcina sa apara, respectiv in perioada de preconceptie. Pe langa un stil de viata sanatos si lipsit de stres, cu o alimentatie echilibrata, renuntarea la fumat si la consumul de alcool, unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poate face o viitoare mamica pentru a preveni aparitia unor afectiuni grave ale fatului, este sa isi asigure un aport optim de Acid folic.

Necesarul de nutrienti din aceasta perioada poate sa nu fie suficient daca viitoarea mamica se bazeaza doar pe ceea ce asimileaza din mancare. Dieta eachilibrata formata din alimente atent alese conteaza foarte mult, putand fi nevoie insa de administrarea unui supliment alimentar special creat pentru a raspunde nevoilor crescute din aceasta perioada, atat ale fatului cat si ale mamei, cum este Elevit1 comprimate filmate.

logo.elevitElevit1 reprezinta o combinatie de multivitamine si minerale ce contine concentratii optime de elemente valoroase precum Acidul folic, Fier si Iod.

Recomandarile nutritionale vor fi furnizata de catre medic fiecarei gravide si personalizatae astfel incat sa corespunda particularitatilor sale.

Acidul folic favorizeaza nasterea unui bebelus sanatos , mai ales daca viitoarea mamica il ia cu cel putin o luna inainte de a ramane insarcinata. Dupa aparitia sarcinii, trebuie administrat in continuare pe tot parcursul primului trimestru de sarcina.

De ce este acest element atat de important? In special pentru implicatiile in diviziunea celulara, favorizarea producerii de globule rosii si sustinerea formarii corecte a creierului si maduvei spinarii viitorului belelus. In plus, cresterea placentei si a fatului este stimulata, Acidul folic contribuind la formarea continua de ADN, pe masura ce se multiplica celulele.

Afectiunile ce pot aparea in urma unui deficit de Acid folic pot fi grave si variate, incepand cu nasterea prematura, pana la spina bifida (sudarea incompleta a coloanei vertebrale) sau anencefalie (subdezvoltarea creierului si a oaselor craniului).

Din acest punct de vedere, o sarcina planificata este insotita de mai multe avantaje, printre care faptul ca permite viitoarei mamici sa ia Acid folic o perioada suficienta de timp pentru o preventie sporita. Astfel, in cazul femeilor care doresc sa inceapa administrarea Acidului folic avand in plan obtinerea unei sarcini in viitorul apropriat, cel mai indicat ar fi sa ceara sfatul medicului cu privire la doza optima, acesta reprezentand un aspect personal, ce difera in functie de necesitatile individuale.

In cazul gravidelor care incep administrarea in timpul sarcinii, de obicei acest lucru se intampla dupa saptamana 7-8 cand afla ca sunt insarcinate si fac prima vizita la medic. Statisticile demonstreaza eficienta administrarii Acidului folic in primele saptamani de sarcina, reducand cu 70% riscul de malformatii congenitale legate de dezvoltarea tubului neural.

Data publicarii: Luni 5 Noiembrie, 2018

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook