Conferinta Internationala Nasterea Naturala si Arta de A Fi Parinte, 16-17 noiembrie, Timisoara

In conditiile in care Romania detine in continuare primul loc in ceea ce priveste mortalitatea infantila si materna in Europa, Conferinta “Nasterea Naturala si Arta de A Fi Parinte – Perspectiva pentru siguranta mamei si copilului la nastere in Romania”, isi propune sa abordeze subiecte de actualitate legate de beneficiile si /sau riscurile nasterii in diferite ipostaze, importanta educatiei viitorilor parinti pentru a lua cele mai bune decizii legate de nastere si alaptare.

Evenimentul se adreseaza unor categorii de public divers, prin temele pe care le abordeaza: gravide, viitori parinti, persoane interesate de nasterea naturala, nasterea cu moasa, medici obstetrica-ginecologie, neonatologi, asistente medicale, medici de familie si de alte specialitati, companii si organizatii ce ofera produse si servicii complementare activitatii moasei sau care se adreseaza tinerelor mame si nou-nascutului.

Conferinta va fi un moment special in care gravide, mamici, viitori parinti, moase, asistente medicale, medici vor avea o voce comuna.

La eveniment vor participa vorbitori din tara si din strainatate, specialisti in ingrijirea femeii insarcinate si experti in modalitati de asistare la nastere si in acordarea ingrijirilor specifice lauzei si nou-nascutului.

Printre speakeri se numara:

* Vania Limban, moasa si expert in conceptul Green Parenting si sanatate intima. Este fondatorul Active Family Center din Bucuresti si unul din fondatorii ONG-ului Sanatate pentru Viata.

* Doctor MIT Bogdan Ivanescu , Moderator TV , prezentator de emisiuni , Manager Celule Stem si Doctor MIT Shop

* Daniela Doneanu, moasa Bucuresti si Presedinte Asociatia Moaselor din Romania

* Mirela Gherghina, moasa Bucuresti si membru Asociatia Moaselor din Romania

* Dawn Kuzemski, Director Nursing Oasis Hospital Emiratele Arabe Unite

* Naomi Abboud, Life coach, high doula din Africa de Sud

* Doctor Octavia Raica, Consultant In Alaptare de la Asociatia Alapteaza Timisoara

* Camelia Irimia, moasa Spital Premiere Timisoara si vicepresedinte Asociatia Moaselor din Romania

* Doctor Tatiana Gutium, Director Maternitatea Municipala nr. 2, Republica Moldova

* Ildiko Piper , moasa in Turda si membra a Asociatiei Moaselor din Romania

* Nelleke Gosker , Royal Dutch Organization of Midwifes

* Emma Rajakrishnen, moasa Spitalul Oasis Emiratele Arabe Unite

* Dorna Revie, Professional Sophro-Ki Courses

* Noor Ibrahim, Director ONG Speed of Peace

* Silvia Nicoara, consilier IBCLC Asociatia Alaptez Timis

* Miruna Andrei, studenta Facultatea de Moase din Craiova

Programul simpozionului va fi structurat pe 2 zile.

Prima zi va dezbate teme cum ar fi : nasterea naturala in apa, nasterea ca acasa, nasterea asumata “ DA POT “, educatia moasei in Emiratele Arabe Unite, Africa de Sud, Olanda, cat si faptul ca pentru prima data la o Conferinta Obstetricianul, Moasa, Doula, Consultantul In alaptare vor fi in aceeasi barca de focus asupra gravidei. Programul primei zile va fi In intervalul orar 08.30 – 18.30.

Ziua a 2-a se vor dezbate teme precum alaptarea, arta de a fi parinte, ora magica, sofrologia si nasterea naturala, nasterea naturala si celulele stem. Programul celei de-a doua zi de conferinta va fi In intervalul 09.30 – 13.30.

In cadrul simpozionului va exista si o tombola sustinuta de catre partenerul Doctor MIT Shop care va oferi un scaun auto SCOPE. Acesta este un produs complet nou din gama Caretero. Acest scaun auto poate fi folosit de copii cu varsta de pana la 5 ani, incepand chiar din primele zile de viata. Cu o inclinare reglabila in 4 pozitii, scaunul SCOPE permite transportul copilului cu spatele catre directia de mers, la fel ca intr-o scoica 0-13 kg.

Partenerul MC Ana Concept va asigura in cadrul tombolei o perna pentru mama si bebelus. Aceasta permite femeii insarcinate sa adopte o pozitie corecta in timpul somnului. Datorita formei si dimensiunii acesteia, este potrivita si dupa nastere.

Parteneri: Active Family Center, Doctor MIT, Doctor MIT Shop , Stem Sure, Linde Gaz, Servier Healthcare, Baby Boxstore, DoTerra, Prisum, Asociatia Alapteaza Timisoara, MC Ana Concept.

Parteneri media: Revista Femeia, Qbebe, Amnascutacolo.ro, Mami suntem cu tine din prima clipa.

Evenimentul va avea loc in perioada 16-17 noiembrie 2018 la Hotel Spa and Ice Resort Timisoara, Calea Lugojului nr.27, Ghiroda, Timis.

Va asiguram ca va fi un eveniment de exceptie!

Inscrieri pe pagina evenimentului : http://conferinta2018.asociatiamoaselor.org/

Despre Asociatia Moaselor din Romania

Asociatia Moaselor din Romania este organizatia nationala profesionala ce reprezinta moasele si profesia de moasa din Romania, avand misiunea de a sustine dezvoltarea profesiei prin promovarea rolului esential al moasei in sanatatea reproductiva a femeii, nasterii naturale, sanatatii nou-nascutului si familiei. Asociatia Moaselor din Romania sustine importanta emanciparii moaselor si accesul femeilor, indiferent de statutul lor social, la servicii medicale de obstetrica si ginecologie, in vederea reducerii mortalitatii materno-infantile. Mai multe informatii puteti gasi pe www.asociatiamoaselor.org.

Contact presa : Cristina Norocel, 0741301082, cristina@obiz.ro

Data publicarii: Luni 22 Octombrie, 2018

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook