,,Lumea Cristinei”, un nou roman plin de emotie scris de Stelian Turlea

Noul roman semnat Stelian Turlea ,,Lumea Cristinei” a fost lansat de curand la Editura Integral, fiind disponibil pe site-ul www.eIntegral.ro, in Colectia Nod.

Povestea din aceasta carte este la fel de emotionanta precum sunt si alte titluri semnate de aceeasi autor. Totul porneste de la un tablou celebru, conservat la Muzeul de Arta Moderna din New York, una dintre cele mai celebre picturi ale lumii, care a inspirat generatii de artisti si a incantat milioane de vizitatori, a aparut in filme si carti, e atarnata in cópii pe peretii caselor a milioane de americani anonimi:  o femeie care se taraste pe un camp, spre varful unui deal, culegand poate flori, nu intelegi in prima clipa nici ca se taraste, nici ca ar culege flori, afli mai tarziu ca in varful dealului e casa ei si ca cere un ajutor, afli mai tarziu cine este, afli mai tarziu povestea ei cutremuratoare.

O poveste care atinge suflete, depre femei, iubire, esecuri, renuntare, rezistenta, tanjire, arta si moarte – si despre cat pierdem daca nu le intelegem pe toate.

Autorul Stelian Turlea s-a nascut in anul 1946, a urmat studii de filologie si filosofie la Bucuresti, a fost gazetar  la publicatiile „Lumea”, „Zig-Zag”, „Meridian”, dupa care a lucrat in televiziune, ca sef al departamentului de stiri al Antenei  1. Din anul 1996 a lucrat la ProTv ca director editorial, din 2000 este si editor senior al „Ziarului de duminica”.

Stelian Turlea este autor a douazeci romane, zece carti de publicistica, noua carti pentru copii si doua traduceri. A ingrijit sase albume.

A primit Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatura pentru copii in anul 2003, Premiul Asociatiei Editorilor din Romania pentru literatura pentru copii in anul 2005, Premiul Special al Uniunii Scriitorilor in anul 2006, Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti  in anul 2007, Premiul „Flacara” pentru literatura in anul 2011 si multe altele.

 

 

Data publicarii: Luni 20 Martie, 2023

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook