Un bebelus s-a nascut dintr-un embrion congelat 27 de ani

Bebelusul este o fetita, nascuta dintr-un embrion congelat in anul octombrie 1992. Anul trecut, sotii Tina si Ben Gibson din Tennessee au decis sa adopte acest embrion, dupa 5 ani de zile in care s-au luptat cu infertilitatea, dupa ce rudele lor au vazut la tv o stire si au aflat despre faptul ca in SUA, la National Embryo Donation Center, o entitate non-profit, crestina, exista pentru 1 milion de embrioni umani congelati, care pot fi adoptati oricand de cuplurile care nu pot avea copii. Bebelusii care se vor naste din acesti embrioni nu vor avea legaturi genetice cu parintii lor.

„Dacă părinții mei nu ar fi văzut acest lucru la știri, atunci nu am fi aici”, a spus doamna Gibson, în vârstă de 29 de ani. Tina Gibson este profesoară de școală elementară iar soțul ei este analist de securitate cibernetică și are 36 de ani.

Mark Mellinger, directorul de marketing și dezvoltare al NEDC, a declarat că experiența cu infertilitatea este frecventă în rândul familiilor care caută donații de embrioni.

Fondată în urmă cu 17 ani, NEDC a facilitat peste 1.000 de adopții și nașteri de embrioni și acum efectuează aproximativ 200 de transferuri în fiecare an.

Sursa foto BBC

Data publicarii: Sâmbătă 5 Decembrie, 2020

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook