Numele meu este Abigaiela, din judetul Arad, si am nascut in anul 2016 pe 1 Decembrie prin cezariana (scuze ...
Dupa sapte luni de incercari, cele doua liniute pe testul de sarcina ne au venit cadou de Sarbatori, in ...
Eu am nascut in data de 17 Septembrie in Germania, prin cezariana de urgenta. Conditiile in sala de nasteri ...
Sunt mama a doi copii minunati (de) frumosi, cum toti copiii de pe aceasta lume sunt. Diferenta de varsta ...
Am nascut in urma cu 1 an la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Targu-Mures, nascand cu 3 medici de ...

Din cauza stilului de viata stresant, a problemelor zilnice si a timpului liber tot mai putin, exista situatii cand parintii devin mai irascibili. Unii se pot controla foarte bine in prezenta copiilor, insa din nefericire in realitate exista si cazuri in care parintele "scapa" un cuvant urat, o jignire sau chiar injurii.

Indiferent daca ele sunt adresate unor situatii, unor persoane straine sau in cele mai rele cazuri chiar copiilor, are loc cea mai eficienta "lectie educativa". Copilul retine imediat expresiile si le reda mai tarziu, in contexte diferite, fata de colegi si prieteni.

De ce se intampla acest lucru? Pentru ca mai presus de orice sfat pe care parintii il pot oferi copiilor este puterea exemplului. Parintele reprezinta cel mai puternic model, pe care copilul il urmeaza instinctiv. Legatura copil - parinte este atat de puternica, incat cuvintele rostite de parinte se intiparesc imediat in mintea copilului, care va dori sa il imite cu prima ocazie. Cuvintele urate rostite de parinti sunt retinute de copil cu rapiditate si pe termen lung.

Chiar daca ulterior parintele incearca sa il determine prin discutii pe copil sa nu mai foloseasca expresiile urate, rezultatele vor veni foarte greu. In unele situatii, cu cat parintele insista mai mult, cu atat copilul va vorbi mai urat. 

Este mai indicata o scurta observatie si ulterior evitarea folosirii unui limbaj neadecvat in mediul familial, in fata copiilor.


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!

Newsletter