Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
In anul 2017, APC Romania a efectuat un studiu care a evidentiat rezultate socante: 370.000 bebelusi din Romania folosesc scutece imbibate cu substante toxice. Acest amplu studiu a facut parte din Campania Nationala de informare si educare “Sa invatam sa gandim in termeni chimici”.

Rezultatele au fost publicate de zeci de canale media si s-au dovedit a fi socante pentru parintii care nu au constientizat ca isi expun copiii fara sa vrea la pesticide, urme de compusi volatili sau dioxine.

Testele realizate în Franţa de către Institutul National al Consumului au pus in evidenta prezenta reziduurilor cu risc toxic in majoritatea scutecelor conventionale, iar etichetele nu spun nimic despre materiile prime si substantele chimice utilizate la fabricarea lor. Rezultatele au aratat faptul ca nu doar scutecele conventionale pot avea componente nocive pentru sanatate, cu si cele ecologice.

Multe dintre marcile ECO utilizeaza materie prima naturala, dar fara a exclude materia prima sintetica. De exemplu, scutecele promovate ca fiind "fina ca bumbacul" insa in realitate nu contin deloc bumbac, ci celuloza amestecata cu materii plastice cum ar fi polipropilena, poliacrilatul pentru gelul absorbant si poliesterul.

De ce in cazul scutecelor conventionale pot aparea probleme de sanatate? Riscul este ca urina, de tip acid, intrand in contact cu chimicalele din scutec, sa creasca potentialul de aparitie al unei infectii. In contact cu un asemenea amestec, pielea fina a bebelusului se poate irita foarte usor. In cazuri rare, pot exista consecinte grave, atunci cand compusul chimic rezultat dintre urina si chimicale, sa se stabilizeze la nivel celular pe pielea copilului, reprezentand o „bomba cu ceas” care poate declansa probleme de piele oricand in viitor.

Dupa constientizarea faptului ca alegerea scutecelor copilului este o chestiune deosebit de importanta nu doar din punct de vedere al confortului ci si al sigurantei, parintii s-au informat mai atent si au inceput sa selecteze cu strictete produsele de puericultura. Dar cum reusim totusi sa facem slalom printre strategiile de marketing inselator si sa alegem acele variante de scutece pentru copii ecologice si cu adevarat sanatoase?

MuumiBaby logo newDiferenta dintre un scutec ecologic si un scutec ecologic finlandez

La ora actuala, scutecele ecologice finlandeze Muumi Baby sunt considerate a fi cele mai bune si printre singurele care au toate certificarile de calitate, printre care si cea de la Federatia Finlandeza de Astm si Alergologie, acordata in general cu foarte multa exigenta si numai in urma unor verificari clinice temeinice si indelungate.

In urma utilizari scutecelor finlandeze nu au fost semnalate cazuri de eritem fesier, alergii sau alte tipuri de imbolnaviri.

Concret, ce ofera in plus un scutec ecologic finlandez? Aflam de pe site-ul Scutece-calitate.ro

In primul rand garantia ca se folosesc doar materiale si componente care nu afecteaza sanatatea copilului. Nivelul de absorbtie al miezului din scutec este la fel de ridicat ca si in cazul scutecelor conventionale, insa materialul folosit este pur, natural si certificat BIO: un puf extras din padurile nordice.

Nu exista in componenta scutecelor Muumi Baby substante chimice, care impreuna cu urina bebelusului, sa formeze compusi chimici periculosi.

Scutecele Muumi Baby pot absorbi in jur de 150ml-200ml, echivalentul a trei scaune de bebelus, fara ca pielea sa se ude. Timpul de absorbtie fiind de numai 15 secunde pentru 150 ml. Dupa absorbtie pielea ramane si se pastreaza uscata, chiar daca exista contact cu scutecul.

Toate materialele care intra in contact cu pielea bebelusului respecta toate standardele europene de siguranta si sunt scutece 100% fara substante chimice. Eticheta garanteaza si lipsa totala a clorurilor.

Scutecele ecologice finlandeze Muumi Baby reusesc sa ofere pe langa garantiile de siguranta si un confort sporit, reusind sa fie cel putin la fel de eficiente ca si scutecele conventionale. Pielea bebelusului este mentinuta uscata, iar copilul se poate juca si misca in voie, datorita marginilor elastice. Astfel, specialistii finlandezi au reusit sa perfectioneze produsele astfel incat sa previna scurgerile accidentale.

Increderea consumatorilor din toata lumea a fost consolidata nu doar prin standardele de siguranta si calitate foarte ridicata, ci si prin transparenta. Producatorii scutecelor ecologice Muumi Baby garanteaza faptul ca toate loturile sunt realizate in Finlanda, in plus fieecare pachet de scutece are la vedere inscriptionata data productiei cat si codul celui care s-a ocupat de el.

MuumiBabyIata de ce scutecele ecologice finlandeze Muumi Baby sunt in topul preferintelor parintilor, iar multe din mamele cunoscute din Romania si-au exprimat public multumirea fata de aceste produse, cum ar fi Lavinia Pirva Banica, Elena Gheorghe sau Cristina Siscanu.

Din punct de vedere al costurilor, scutecele finlandeze nu sunt cele mai scumpe scutece ecologice depe piata, chiar daca sunt cele mai bune.

Diferenta de pret fata de scutecele obisnuite rezulta din calitatea cea mai inalta a materialelor utilizate pentru scutecele finlandeze.

Tocmai aceste caracteristici ale scutecului ecologic finlandez, care impun costuri mai ridicate, scutesc parintii de cheltuieli mai mari cu medicamente si consultatii, in eventualitatea unor probleme de sanatate care pot aparea din cauza produselor conventionale.

Unde se gasesc scutecele ecologice finlandeze

Scutecele ecologice finlandeze Muumi Baby pot fi comandate online, iar lista completa a magazinelor o puteti gasi aici.

scutece ecologice

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!