Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4

Reteta sanatoasa pentru gogosi. Gogosile sunt printre cele mai iubite dulciuri atat de copii cat si de intreaga familie. Usor de facut si foarte gustoase, gogosile trebuie consumate cu moderatie, daca nu se urmeaza o reteta de preparare mai sanatoasa.

Chiar si asa, se recomanda a fi mancate pe post de gustare si nu ca desert, dupa o masa copioasa.



Iata o Reteta altfel, pentru Gogosi sanatoase!


Aceasta reteta pentru gogosi este preferabila pentru copii.


INGREDIENTE RETETA SANATOASA PENTRU GOGOSI

 

  • 2 banane (nu verzi dar nici negre) foarte coapte, pasate

  • 2 oua intregi proaspete, de preferat bio sau avand cod 1

  • 1/8 cana de ulei de cocos + 2 linguri de ulei de cocos pentru glazura (borcanul se incalzeste pentru ca unt-ul de cocos sa devina lichid - ulei, recomandam un produs BIO)

  • 2 linguri de sirop de artar

  • 1 lingurita de zahar vanilie bourbon sau esenta naturala de vanilie

  • 1 cana de faina de migdale - se pot rasni la robot midgalele intregi

  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu - se gaseste si varianta ecologica/bio

  • ½ cana de ciocolata neagra

  • Forme de gogosi - se pot utiliza forme de briose din hartie.

 

gogosi pt copii reteta


MOD DE PREPARARE GOGOSI LA CUPTOR:

Se amesteca bananele pasata in prealabil  cu ouale intregi pana ajung la o consistenta cremoasa, apoi cu 1/8 cana de ulei de cocos. Se adauga amestecand siropul de artar si esenta de vanilie,. Folositi mixerul la viteza joasa/medie.

Porniti cuptorul ca se fie preincalzit la 180 de grade Celsius.

Intr-un vas separat, amestecati faina de migdale cu bicarbonatul de sodiu. In ploaie, adaugand usor, se incorporeaza amestecul acesta in compozitia preparata din banane si oua, din celalalt vas. 

Pe o tava se aseaza formele speciale pentru gogosicu gaura in mijloc- pot fi utilizate si forme pentru briose. Important este ca in fiecare forma sa fie aceeasi cantitate de aluat, ca sa iasa toate gogosile la fel de mari.

Se introduce tava la cuptor.

Intr-un ibric din inox, la foc mic pe aragaz se topeste ciocolata neagra impreuna cu 2 linguri de unt/ulei de cocos. Se obtine astfel glazura pentru gogosi.

Dupa ce au stat in cuptor in jur de 15 minute - se controleaza periodic dar nu in primele 10 minute cand este de preferat sa ramana usa cuptorului inchisa, apoi se scot si se acopera cu glazura de ciocolata.

Dupa dorinta copiilor, se pot presara peste glazura fulgi de cocos, fructe, caju macinat sau bombonele colorate, pofta buna!

gogosi cu ciocolata



Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
babyboom mai 2021
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!