Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Medicii avertizeaza cu privire la faptul ca numarul copiilor infectati cu Covid19, care au nevoie de internare, se afla intr-o crestere alarmanata, de la inceputul anului 2021.

Redam mai jos cateva declaratii ale medicului Diana Ionescu, Director Medical la Spitalul Victor Gomoiu, care pun in garda parintii sa fie atenti la masurile de preventie, mai ales ca vaccinul nu poate fi utilizat la persoane sub 16 ani. Medicii se tem sa nu ramana fara paturi libere la sectiile de pediatrie Covid19:

”Am debutat anul cu garda in care cred ca au fost 4 sau 5 pozitivi. Totul este într-o continuă mișcare. Noi avem tampoane pe fiecare secție, copiii se pozitiveaza zilnic si ajung sa fie internati pe sectia noastra COVID.

Noi suntem un spital suport COVID pediatric, si intr-adevar anul acesta observam o crestere a numarului de cazuri pediatrice.

Am avut si un caz de adolescent de 17 ani cu reinfectie de SARS CoV-2. Ne asteptam, in continuare, la o crestere a numarului de cazuri.

Acest sindrom inflamator multisistemic, am avut din luna mai până acum, peste 52 de copii cu acest sindrom.

Lucrurile nu sunt imbucuratoare. Stim cu totii, ca micutii fac forme usoare sau asimptomatice. Totusi, vreau sa atrag atentia ca exista un procent mic, dar important cand este vorba de copilul tau, care face forme grave. ”, a declarat medicul.

Simptome ale infectiei cu Coronavirus la copii. Cand trebuie sa ne alarman si sa testam copiii pentru Covid19

Medicul mai spune: ,,Parintii trebuie sa fie ingrijorati de febra, in primul rand, de diversele reactii cutanate, de starea proasta a copilului, de torpoare, de inapetenta.

Venind la spital, se fac anumite analize specifice, si doctorii nostri pun diagnosticul de sindrom multiinflamator sistemic, asociat cu COVID-19. Trebuie sa nu uitam ca adultii trebuie sa aiba grija de copii, dar totodatăamicuții, de la scoala, sunt dusi la bunici, acasa. Si atunci, sa nu uitam ca bunicii sunt cea mai vulnerabila categorie.

Trebuie sa fim foarte atenti, categoric educatia este si va fi pe primul loc, suntem pro-scoala, dar ne trebuie reguli foarte stricte. Ne asteptam, tn continuare, la o crestere a numarului de cazuri la copii”.

sursa: Antena 3

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
babyboom mai 2021
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!