MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Hidratarea este importanta la orice varsta, incepand cu prima zi de viata. In primele luni pentru bebelus este suficient laptele, care tine si de foame si de sete. Ulterior, apa devine pentru copil unul dintre cei mai importanti nutrienti.

Deshidratarea influenteaza grav sanatatea copilului pe termen lung, afectand toate organele importante dar si pielea, muschii, incheieturile. In plus, performantele intelectuale scad in lipsa unei hidratari corespunzatoare. Apa este bautura cea mai benefica pentru sanatatea copiilor.

Fata de adulti, riscul de deshidratare al copiilor este mai mare, acestia fiind mult mai activi si avand un consum intr-un ritm mai alert decat oamenii mari.

Care este cantitatea zilnica de apa recomandata copiilor in functie de varsta?

Recomandarea standard este de 1,5 litri de apa pe zi, pana la 2 litri pe masura ce copilul creste, iar dupa varsta de 14 ani in cazul baietilor aportul va fi de 2,5 litri datorita stilului de viata foarte activ din adolescenta.

Pentru copiii mici pana in 15 kg necesarul zilnic de apa se calculeaza astfel: intre 60 ml si 90 ml per kilogram. De exemplu un copil de 10 kg ar trebui sa bea in jur de 600- 900 ml de apa zilnic.

Apa copilului trebuie sa fie pura, de cea mai buna calitate. In cazul in care optati pentru ape minerale, acestea sa fie plate.

Setea accentuata poate fi un semnal de alarma

In cazul in care copilul incepe sa bea brusc foarte multa apa, depasind semnificativ doza zilnica pe care o bea de obicei si are o senzatie accentuata de sete va recomandam sa va adresati pediatrului. Acest indiciu impreuna cu o scadere brusca in greutate constituie un semnal de alarma si impune o vizita la medic.


Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!