MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Inaltimea copilului este programata genetic. Astfel, inaltimea parintilor joaca un rol important. Chiar daca tendinta este de a depasi inaltimea mamei si a tatalui, s-a constatat ca parintii mici de inaltime au in general copii cu inaltimi medii, iar parintii inalti au copii care la randul lor cresc peste medie.

In afara de factorii genetici, inaltimea este influentata si hormonal. De exemplu hormonul de crestere are un aport important. Stilul de viata are de asemenea o influenta, de exemplu practicarea unui sport.

Iata cum puteti calcula care va fi in medie inaltimea copilului la maturitate

Pentru fetite:

Inaltimea mamei (cm) + Inaltimea tatalui (cm) - 13 cm, apoi impartiti rezultatul la 2

Exemplu:
Tata=180 cm
Mama=165 cm
Inaltimea fetitei lor: (180 cm + 165 cm - 13 cm) / 2 = 166 cm
Inaltimea fetitei la maturitate va fi in medie 1,66m

Pentru baieti:

Inaltimea mamei (cm) + Inaltimea tatalui (cm) + 13 cm, apoi impartiti rezultatul la 2

Exemplu:
Tata=180 cm
Mama=165 cm
Inaltimea baiatului lor: (180 cm + 165 cm + 13 cm) / 2 = 179 cm
Inaltimea baiatului la maturitate va fi in medie 1,79 mNota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!