Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4

Parintii copiilor cu parul lung, indiferent daca sunt baietei sau fetite, sunt preocupati de efectele "parului in ochi". Unele frizuri, mai ales cand parul creste si se apropie de urmatorul tuns, duc inevitabil la astfel de situatii. Copilul il indeparteaza cu manutele sau dand din cap, insa de multe ori concentrat la joaca uita sa faca acest lucru.

Specialistii ne avertizeaza asupra efectelor "parului in ochi" la copii:

* Vederea poate fi afectata pe termen lung, mai ales daca varsta copilului este intre 1 si 4 ani. In aceasta perioada de dezvoltare a vederii binoculare ochisorii copilului se adapteaza permanent pentru ca impreuna sa se coordoneze perfect si sa obtina efectul tridimensional. Ochii nu trebuie obositi si suprasolicitati. Se pare ca una dintre problemele oftalmologice ce poate aparea este strabismul;

* Copilul poate dezvolta un tic, de a da din cap sau de a strange ochisorii in urma eforturilor repetate de a vedea mai bine sau de a indeparta parul din ochi, pentru o perioada lunga de timp;

Din fericire nu toate frizurile cu par lung duc la situatia in care copilul se lupta ca firele de par sa nu ii intre in ochi. Parintii pot gasi solutii pentru a evita acest lucru si daca sunt atenti la comportamentul copiilor efectele negative sunt complet evitate.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!