MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4

Din pacate exista parinti care fac permanent comparatii nedrepte intre copii, de tipul: "Eu eram mult mai cuminte, mai inteligent si mai frumos decat tine." In mintea copilului e inregistreaza faptul ca nu este demn de parintii sai si va face eforturi supraomenesti pentru a fi pe placul celor din jur.

Intotdeauna va avea gresita impresie ca partenerii de scena sociala ii fac o concesie tolerandu-l. In plus, epocile diferite presupun existenta unor valori diferite.

Comparatiile daunatoare se fac si intre copii, generand la inceput gelozia intre frati, apoi ura. "Fratele tau invata mai bine. Tu ne faci de rusine. Nu ai luat niciodata premiu! Sora ta ma asculta mereu. Tu esti un copil problema, iar cand vei fi mare, vei ajunge probabil la inchisoare sau la scoala de corectie!"

Aceasta eroare educationala va determina interesul copilului pentru ceea ce fac altii. Adultul de maine isi va spiona colegul de munca, va deveni un paracios, nu-si va fixa nciodata obiective inalte, pentru ca i s-a spus de prea multe ori ca este limitat, ca nu este asemenea celorlalti.

Se va trezi spunand si el la randul sau copiilor lui: "Eu am fost mai inteligent, mai frumos si mai cuminte decat tine! Fratele tau ma asculta si este harnic, tu..."

(Autor: Elena Stan)Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!