travelplanner.ro
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Copiii din vremurile actuale sunt supusi celor mai puternici si mai numerosi factori toxici din istoria omenirii. Iata 5 cai din rutina zilnica prin care copilul tau poate fi afectat:

* Plombele dentare cu Mercur, inca mai sunt utilizate in anumite cabinete stomatologice, chiar daca sunt facute din cel mai toxic metal pentru om: Mercurul. Denumirea lor oficiala este: amalgam argintiu. Iar ingredientul numarul 1 al acestui produs pentru plombarea dintilor este Mercurul. Efectele pot fi extrem de grave si pot aparea in timp.

* Pranzul din pauza de masa de la magazinele din incinta scolii. Din pacate, copiii care nu primesc pachetel pregatit de acasa au acces zilnic in interiorul sau in apropierea scolii la mancare toxica in loc de mancare sanatoasa. Nu exista nici o reglementare legala in acest sens iar magazinele se axeaza pe chips-uri, fast-food, dulciuri concentrate in carbohidrati de proasta calitate (zahar). E-urile pentru arome, culoare si conservarea acestor produse sunt cancerigene, se acumuleaza in corp si pot provoca probleme grave de sanatate.

* Reclamele de la posturile Tv destinate copiilor care ii intoxica mental cu mesaje comerciale de la varste fragede, formandu-le o mentalitate de consumator. Atfel, copiii incep de acasa sa insiste pentru ca parintii sa achizitioneze produsele vazute la televizor, fara ca macare sa le vada. In plus, aceste reclame combat o educatie sanatoasa in privinta alimentatiei, promovand de exemplu cerealele cu zahar si arome artificiale ca fiind sanatoase.

* Produsele de supermarket pentru ingrijire personala: sapun, pasta de dinti, sampon, balsam de rufe. Desi pe majoritatea scrie ca sunt facute special pentru copii, ori "fara conservanti", contin substante foarte periculoase care pot provoca alergii si care ataca sistemul imunitar. Multe dintre ele sunt si cancerigene. De exemplu Triclosan din pasta de dinti. La adolescenta expunerea la substante toxice se dubleaza atunci cand copiii incep sa foloseasca deodorante, parfumuri, produse de styling si altele.

* Vaccinarile multiple, fara o schema personalizata la varste foarte fragede, ce introduc in corp Mercur, Aluminiu, MSG si Formaldehida. Ele au loc in general dupa scheme stufoase care par a servi mai degraba intereselor marilor corporatii, fara o evaluare atenta, individuala a fiecarui copil in parte. Din pacate, desi dovezile legate de legatura dintre vaccinare si autism ori alte boli grave sunt din ce in ce mai numeroase, institutiile sunt mai preocupate de musamalizari decat de studiul acestui fenomen si stoparea lui. Vaccinarea cea mai eficienta este facuta intr-un mod adaptat mediului de viata, ritmului de dezvoltare si particularitatilor fiecarui copil in parte.

Toate acestea pot fi combatute usor printr-o educatie corecta, informare permanenta si alegeri sanatoase. Exista produse naturale, care nu pacalesc consumatorul prin diverse etichete scrise cu litere mari: "cu ingrediente bio", ori "fara parabeni" cand de fapt lista cu ingrediente scrise cu litere mici ascunde multe surprize neplacute. Trebuie doar sa alegem cu atentie.

Initiativele pentru o viata sanatoasa si o educatie corecta trebuie sa plece din partea parintilor care sunt obligati sa citeasca etichetele, sa aleaga programele tv educative potrivite pentru copiii lor si sa analizeze inainte de a lua decizii pe incredere in sistem sau in mari corporatii cu interese financiare.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!