MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Foarte multi parinti considera ca cele doua - disciplina si nonconformismul se exclud reciproc. Din pacate acest lucru poate afecta o dezvoltare armonioasa a copilului deoarece acesta invata prin imitatie, modelul parintelui fiind cel mai puternic si mai apropiat.

Este cat se poate de indicat ca fiecare copil sa fie stimulat si sprijinit sa se dezvolte in propriul ritm, sa faca lucrurile "in felul sau" si sa-si dezvolte astfel creativitatea si imaginatia.

Dar in paralel, regulile de disciplina de baza sunt esentiale. Copilul este foarte atent la comportamentul parintelui. Degeaba ii vom explica regulile de circulatie corect daca trecem strada pe rosu. Cu siguranta puterea exemplului va fi mai puternica decat informatia teoretica primita.

Este bine sa ii explicam copilului ca exista anumite reguli fie ele sociale, de siguranta sau de igiena, pe care noi toti le respectam indiferent de varsta, sex, rasa, pentru ca sa putem trai toti intr-o lume cat mai linistita, sigura si frumoasa, la un nivel de calitate a vietii cat mai ridicat.

Este important ca explicatia teoretica sa fie insotita de nenumarate exemple practice in situatiile de zi cu zi: sa inteleaga ca trebuie sa treci strada pe verde, sa saluti vecinii, sa nu intri in fata celorlalti atunci cand este coada la magazin, sa iti respecti colegii si educatorii/profesorii, sa te speli intotdeauna pe mani dupa ce intri in casa etc. Exemplele sunt nenumarate.

Aceste reguli de disciplina de baza nu vor interfera in nici un fel cu aspectele particulare ale personalitatii copilului, el putandu-se dezvolta in modul sau unic fara probleme, fie el si nonconformist. Astfel, copilul poate fi lasat sa se exprime asa cum doreste. Poate ii place o coafura mai speciala, sau un anumit stil de haine.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!