MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Igiena dintisorilor este deosebit de importanta pentru sanatatea copilului. Nu trebuie sa asteptam aparitia primelor carii pentru a constientiza acest lucru.

De la ce varsta este indicat sa inceapa copilul sa se spele pe dintisori?

Cariile nu tin cont de varsta! Trebuie sa incepem sa spalam copilasul pe dinti chiar de la aparitia primului dintisor. Vom alege o periuta de dinti adaptata varstei copilului, daca se poate una atragatoare care sa ii starneasca interesul si sa il distreze.

Deprinderea acestui obicei de baza de la o varsta cat mai frageda nu poate avea decat avantaje: pe masura ce creste, copilul va percepe spalarea dintilor ca pe o activitate placuta, ce face parte din rutina zilnica.

Ce pasta de dinti sa alegem avand in vedere ca cel mic va inghiti cantitati mici la fiecare spalare a dintilor? Cu Fluor sau fara?

Din pacate rar putem gasi in magazine o pasta de dinti inofensiva pentru sanatatea copiilor. Chiar daca strategiile de marketing ale celor mai cunoscute brand-uri vor sa ne faca sa credem ca pastele de dinti de duzina sunt special create pentru copii si inofensive pentru sanatate, nu este asa. Cel mai simplu este sa verificam citind lista ingredientelor. Pentru a citi care sunt efectele periculoase ale utilizarii unei paste de dinti cu Fluor sau Triclosan pentru copii, click AICI.

Cea mai sanatoasa pasta de dinti este cea facuta in casa din doua lingurite de Unt de cocos Bio, o jumatate de lingurita de Bicarbonat de sodiu si 2-3 picaturi de Ulei natural de Cuisoare. Se amesteca pana se obtine un aspect omogen de pasta alba. Se ia o cantitate cat o boaba de mazare de fiecare data cand spalam copilul pe dinti.

Fluorizarea dintilor nu trebuie facuta prin inghitirea Fluorului. Ea se face la cabinet, de catre medicul stomatolog, daca acesta decide ca este nevoie. Metodele de fluorizare sunt externe si nu presupun ingerarea nici unei cantitati de Fluor. Astfel sanatatea copilului este protejata. O vizita pe an la medicul stomatolog pediatru este indicata o data pe an, inca de la aparitia primului dintisor.

Top 5 alimente care duc la aparitia cariilor. - Afla care sunt alimentele cele mai agresive cu smaltul dintilor.


Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!