MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Se pare ca indicele de inteligenta al copilului (IQ-ul) este influentat pe termen lung si de greutatea la nastere. Un amplu studiu danez publicat in jurnalul "Pediatrics" releva faptul ca bebelusii care se nasc cu o greutate sub 2,5 kg au un IQ ceva mai scazut pana la maturitate, fata de cei care au o greutate normala (intre 2,5 kg si 4 kg).

“Exista consecinte cognitive pe termen lung ale greutatii pe care fiecare prunc o are la nastere, iar acestea nu se diminueaza pe parcursul inaintarii in varsta. Am constatat ca asocierea dintre greutatea la nastere si coeficientul de inteligenta este stabila inca de la inceputul vietii de adult si pana la varsta mijlocie.”, a declarat autorul principal al studiului, Trine Flensborg-Madsen de la Universitatea din Copenhaga.

Cei care au o greutate mai mare la nastere, intre 3,5 kg si 4 kg, se bucura de cel putin 5 puncte in plus la testele nivelului de inteligenta, efectuate la varstele de 28 de ani si ulterior la 50 de ani.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste