Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Povestea noastra incepe cu a fost odata si nu se va incheia niciodata... A fost odata, ca niciodata, un copil cu totul si cu totul special, Kuky, cel de la care a pornit o poveste frumoasa ce se scrie si astazi, o poveste in care construim o lume noua, Lumea CONIL, o lume a tuturor copiilor, o lume a prieteniei, acceptarii si tolerantei...

In anul 2015, in Romania, erau aproximativ 780.000 de persoane cu dizabilitati inregistrate. Din numarul total, numai 6669 erau elevi de liceu/facultate. Tot in anul 2015, tot in Romania, numai 14% din persoanele cu dizabilitati erau angajate. Din acestea, aproximativ 5% erau cei cu tulburari mentale sau psihice. De ce?

In primul rand, stigma si stereotipurile ce inconjoara copiii speciali! CONIL incearca sa combata aceste clisee, promovand valori precum toleranta si incluziune. De aceea, este crucial pentru viitorul celor mici si pentru sporirea sanselor lor de reusita, sa cream o societate care sa accepte si ajute copiii si persoanele cu dizabilitati.

In al doilea rand, faptul ca sunt private de acces la educatie de calitate! De aceea, la CONIL, incercam sa integram copiii cu CES in medii de lucru “tipice”, oferindu-le in acelasi timp terapiile si tratamentele de care au nevoie. Mai mult, la CONIL, luptam pentru a oferi o viata lina si un trai bun celor ce astazi sunt doar niste mici ingerasi, iar ca toate acestea sa fie posibile, trebuie sa normalizam scolile inclusive, cu copii tipici si atipici.

CONIL are misiunea de a oferi sprijin si support copiilor cu nevoi speciale, si de a educa copiii tipici pentru a evita stigmatizarea! Impreuna cu voi, cu fiecare zi care trece suntem cu un pas mai aproape de a ne atinge visul. Insa, ce este cel mai important este educatia: educatia copiilor cu CES pentru a reusit sa se integreze in societate, si educatia copiilor si adultilor tipici pentru a facilitate integrarea acestora!

Contacteaza Gradinita si Asociatia CONIL:
+40 784 412 222

Scoala/Gradinita Acreditate MEN, Centru de terapii copii cu CES, After School, Cluburi diverse, meditatii.Programe individualizate pentru copii cu TSA, Sindrom Down, etc

118175411 3504733879557952 5082401248037000889 n

Va prezentam proiectul "Creatorii de povești" 

Acest minunat proiect coordonat de Irina Ismail a marcat nu numai începutul unor povestiri de neuitat, dar și începutul de drum pentru micii scriitori Conil! 

Va rugam sa achizitionati cartea de la Editura Integral.

La achiziționarea cartii directionati automant 50% din pret catre proiectul "Copiii cu dizabilitati vor sa invete", prin care ne propunem sa achizitionam echipamente si tehnologie asistiva pentru copiii nonverbali si cei cu deficiente grave psihomotorii.

118955668 3563326420365364 5738248366084861714 n
Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!