MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Povestea noastra incepe in dupa amiaza zilei de 3 Decembrie (Sambata) desi termenul il aveam intre 22 si 24 Decembrie. Eram la prima nastere...nu avusesem experienta contractiilor pana la data aceea...fusese o sarcina ok. Doamna doctor Budu Antoaneta m-a monitorizat pe toata durata sarcinii intrucat mergeam la dansa dinainte sa raman insarcinata. Auzisem lucruri bune despre acest medic si am zis "ia sa incerc".

Mi-a placut inca de la prima intalnire. E sobra...serioasa dar simti ca poti avea incredere in ea. In ziua in care mi s-a rupt apa am sunat-o...emotionata si speriata....cred ca ma si balbaiam.

Mi-a spus calm: mergi la spital, poate nastem natural...si am sa vin si eu (ma anuntase inca din saptamana 27 ca am dublu circular si ca nu e chiar ok sa nasc natural).

Dupa ce mi-am strans bagajele, mi-am facut toaleta, mi-am asteptat sotul, am plecat catre spital. In garda era domnul doctor Azdasher...la fel...auzisem lucruri frumoase despre el si m-a bucurat ca e acolo...stiam ca o sa fie mana a doua la nastere?.

M-a urcat pe masa...m-a controlat cu mana lui masiva de barbat (eu care eram obisnuita cu doctora mea delicata) si mi-a confirmat ca am membranele rupte...dupa eco i-a spus asistentei din garda sa-mi faca foaia si sa ma duca sus ca "nastem".

Am fost dusa sus in sala de travaliu si...surpriza aveam dilatatie 0. Dupa ceva timp m-a sunat doctora si mi-a spus cum sta treaba...adica: copilul inca are cordonul in jurul gatului de 2 ori...cu dilatatie 0 pot sta in travaliu si 12 ore timp in care pot risca....sanatatea copilului meu sau...nu.

M-a intrebat ce vreau sa fac...stau in travaliu sau fac cezariana. Bineinteles ca nu am stat pe ganduri si am ales cezariana. In 30 de minute era la spital...am mai vorbit una alta cu ea si urmatoarea intalnire a fost in sala de nasteri.

Nu stiu cine a fost pe langa mine si imi pare rau pentru ca si anestezista merita toate laudele si aprecierea mea...si asistenta sefa care este o doamna masiva si inca o doamna tinerica care m-a mangaiat tot timpul cat am stat in sala....oameni care merita toate laudele respectul si aprecierea.

Doamna doctor a ajuns asa cum banuiam cu domnul doctor in sala...In momentul in care mi s-a facut anestezia am simtit o mica intepatura si amorteala m-a cuprins pana aproape de gat....eram bleaga cu totul.

Mi s-au parut cele mai frumoase momente din viata mea...fara pic de durere si cu o moleseala deplina asteptam sa-mi aud puiul plangand si....minune...l-am vazut...era mititelul vanat tot...probabil din cauza cordonului...nu vreau sa stiu ce s-ar fi intamplat la nasterea naturala...l-au sters, l-au infasat si...mi l-au adus sa-l pup...sa-l miros...cred ca 30 de secunde l-au tinut langa fata mea....un sentiment divin...nu am sa uit niciodata calura ce o degaja fatuca lui.

M-au cusut cam 40 de minute si...apoi m-au dus direct in rezerva. Am hotarat ca mami sa ramana cu mine asa ca pe masa de operatii am cerut rezerva ??. Curat...foarte curat...inclusiv toaleta...

Le-am dat...anestezistei 300 inainte de operatie...mai era o asistenta pe acolo si i-am dat 50...asta ce stiu eu...nu stiu ce au mai dat sotul si mama...

Neonatoloagei ANCAR CARMEN i-a dat sotul meu 300 dupa operatie si nu am mai vazut-o la culoare dupa...m-a scarbit...un dezinteres total...genul de medic care dupa ce ii umpli buzunarul iese pe usa si a doua zi nu te mai cunoaste. ??

Domnul doctor nu a vrut sa ia banii in seara aceea...a doua zi a venit in salon la mine...si tocmai a doua seara i-am dat.

Pentru mine doamna doctor a fost si ramane o persoana dedicata, deosebita careia ii datorez totul.

(Daniela, Bucuresti)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!