Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Ma numesc Georgiana si am un baiat de 5 lunite. Vreau sa va povestesc cum am nascut in Germania prin cezariana.

Pe data de 1 Mai m-au apucat durerile noaptea, suportabile. Am fugit repede la spital pentru ca eram la prima mea sarcina si m-am speriat foarte tare.

Mi-au spus ca nu sunt de nastere, aveam 1 cm dilatatie. Mi s-au dat niste supozitoare pentru dureri, mi-au spus ca daca o sa ma ia mai tare, sa merg inapoi.

In acea seara am ramas acasa, bineinteles ca n-am putut dormi, am adormit de dimineata vreo 1-2 ore, eu inca aveam dureri. Erau dese, dar nu tineau mult si nu erau foarte tari.

Am rabdat toata ziua si noaptea. Dimineata la 8 in data de 2 Mai am mers din nou la spital pentru ca deja erau durerile mai tari, mi-au spus doctoritele ca am 3 cm dilatatie si ca pana deseara ar trebui sa nasc.

M-au internat intr-un salon, eu dureri inca aveam dar mergeam din jumatate in jumatate de ora sa imi vada contractiile si cati cm ma dilat.

Eu am vrut sa optez pentru epidulara, asa ca pe la 8 seara am cerut sa mi-o faca. Am intrat in sala de nastere, in Germania nu te urca pe capra, pe pat normal.

A venit anestezistul, mi-a facut epidulara, nu am simtit nimic, doar o intepatura, mai m-am linistit dupa ce mi-a facut-o.

Doctorita mi-a spus sa dorm pana la 12 noaptea ca vine si dupa aceea nasc. Zis si facut.

Vreau sa va spun ca nu mi s-a facut nici un ecograf sa vada daca bebele este bine, au venit la 12 noaptea 3 asistente si o doctorita, dar problema era ca pozitia la bebe nu era buna, capusorul lui nu era bine pozitionat, asa ca m-au chinuit foarte mult.

M-au pus in genunchi in toate pozitiile ca sa se poate misca bebele sa isi mute pozitia, eu nu mai puteam, aveam dureri foarte mari. Apa mi-au rupt-o ei, aveam 9 cm dilatatie, dar nu puteam sa nasc.

Asa ca m-au bagat in cezariana de urgenta unde mi s-a mai facut inca o anestezie in coloana. Dar in 20 de minute am adus pe lumea cel mai minunat copil, baiatul meu de 3200 grame si 50 de cm.

Vreau sa va spun ca a fost cea mai frumoasa experienta din viata mea cand l-am vazut pe bebe am uitat toata chinuiala.

(Georgiana, Germania)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!