Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Ma numesc Ramona si vreau sa impartasesc cu voi experienta prin care am trecut la nasterea prin cezariana a fetitei mele, cu domnisoara doctor Raluca Suba. La inceputul sarcinii eram convinsa ca o sa nasc acasa cu moasa. Dupa consultatii si analize am decis totusi, avand in vedere ca sunt trecuta de varsta de 30 de ani binisor, ca o sa nasc la o clinica privata cu domnisoara doctor care mi-a supravegheat sarcina si cu doula.

Am facut pe perioada nasterii toata pregatirea necesara, exercitiile recomandate, am citit tot ce se putea despre controlul durerii si eram ferm convinsa ca o sa nasc natural. Travaliul a debutat intr-o dimineata, aproape de termenul celor 40 de saptamani. Am sunat doula si pe domnisoara doctor Raluca Suba si am plecat spre spitalul privat din Bucuresti, Regina Maria.

Am ajuns la spital cu o dilatatie de 3 cm. Au sosit domnisoara doctor si doula, am mers in sala de nastere, si pe un fond total relaxat asteptam contractiile regulate. Motivul pentru care am ales sa nasc cu medicul Raluca Suba este ca dansa sustine nasterea naturala. Din acelasi motiv am ales si clinica, pentru ca nu ingradeste pozitia in care se poate naste, iar pentru mine acest lucru a fost primordial, pe langa ambientul prietenos.

Dupa 6 ore de travaliu, dilatatia avansase foarte putin, contractiile erau regulate dar prea scurte iar eu eram deja epuizata fizic si psihic. Am intrat putin in panica, domnisoara doctor a reusit sa ma linisteasca si in urma ultimului control a decis ca este necesara Oxitocina.

Eu am refuzat-o initial dar apoi prin explicatiile doamnei doctor am inteles ca bebele se poate deflecta, adica aseza intr-o pozitie nefavorabila nasterii. Am facut toate exercitiile indicate pe mingea de nastere, masajul usor al spatelui si sub Oxitocina au inceput contractiile mult mai puternice.

Domnisoara doctor, care a stat langa mine in toate cele 14 ore de travaliu, a avut o rabdare, o blandete si un calm dumnezeiesti. Mi-a explicat absolut fiecare procedura, stiind ca vreau sa fie totul natural. Dupa administrarea Oxitocinei si vazand ca nu avansam, plus starea mea de epuizare, dar mai ales siguranta bebelusului am discutat varianta cezarianei pentru ca am concluzionat ca este cea mai sigura varianta pentru bebelusa, ea fiind destul de mare si pozitia capului nefavorabila nasterii.

O simteam pe cea mica in burtica, ca este agitata si nu am vrut sa risc interventia cu forcepsul. Cred ca in jumatate de ora eram in sala de operatie, iar de aici a decurs totul foarte repede si fara dureri. Echipa de medici in frunte cu medicul meu au fost extraordinari.

Domnisoara doctor Raluca Suba este efectiv facuta pentru aceasta meserie. Nu stiu ce as fi facut daca aveam alt medic. A venit sa vada ce fac imediat ce am iesit din sala de operatie si apoi in cele 3 zile cat am stat internata in spital. Are niste maini de aur, iar cunostintele, explicatiile blande si sigure pe care mi le-a dat m-au facut sa trec de socul cezarianei, pentru care nu eram pregatita psihic.

Eu sunt foarte multumita de dansa si o recomand din toata inima. Este un medic extraordinar, foarte pregatita si deschisa catre intelegerea pacientei. Am fost foarte multumita de conditiile de spitalizare de la clinica Regina Maria. Multumesc domnisoara doctor Raluca Suba!

(Ramona, Bucuresti)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!