Nastere prin operatie cezariana la Maternitatea Bega din Timisoara, cu domnul doctor Dumitru Catalin

Numele meu este Giorgiana, am 24 de ani si sunt din Sannicolau Mare, povestea mea si a micutului meu David a inceput intr-o zi de vara, Sambata 13 August.

Eu mi-am dorit foarte mult sa pot naste pe cale naturala insa din motive medicale nu s-a putut asa ca mi s-a recomandat nasterea prin operatie cezariana la 41 de saptamani si 5 zile, timp in care copilul nu prezenta nici un motiv sa iasa din culcus.

In data de Vineri 12 August am fost la control, atunci am stabilit cu medicul Dumitru Catalin ca ziua urmatoare sa merg cu bagajul la maternitate, insa am fost anuntata ca voi intra in operatie si ca ultima mea masa sa fie la ora 20 iar apa dimineata la ora 7. Am fost lihnita de foame si fara putere.

La ora 10 am ajuns la Timisoara la Maternitatea Bega, am fost chemata pentru analize si internare, totul a fost ok. In momentul consultului mi s-a facut rau din cauza lipsei de hrana, a tensiunii scazute si a emotiilor.

Mi-am revenit putin cam greu. Apoi am fost dusa pentru a mi se face alte investigatii, nu mai stiu cum se numeau insa tin minte ca mi s-a pus un fel de aparat in jurul abdomenului si mi s-a spus ca atunci cand voi simti miscarile micutului meu sa apas pe buton.

Si am stat si am asteptat acolo in acel cabinet de la ora 11 pana la ora 15. Intr-un moment a venit o domnisoara Doctor sa ma cheme in sala. Cand a venit dupa mine m-au cuprins niste emotii uriase.

Totul a fost pregatit, am ajuns in sala de operatie la ora 15 si cateva minute, mi s-a precizat interventiile la care voi fi supusa si am fost interogata in legatura cu starea mea de sanatate a sotului si respectiv parintilor.

Am fost pregatita, mi s-a sugerat pozitia necesara pentru a mi se face anestezie epidurala, dupa 5 minute de cand mi s-a facut am inceput sa nu mai simt nimic, am fost intinsa pe masa de operatie si mi s-a pus sonda vezicala, apoi au pregatit instrumentarul, au pus paravan ca eu sa nu pot vedea ce se intampla si a inceput activitatea. 🙂

Pot spune ca pe perioada operatiei am simtit unele dureri cat de cat suportabile, nu imi pot explica de ce?! Totusi am fost ok, am fost stabila din punct de vedere medical.

Insa in momentul cand mi-au aratat micutul mi-au trecut toate, am auzit un miorlait scurt si tare iar cand mi l-au aratat prima data mi-au aratat funduletul, sa ma asigur ca e baietel. A avut o greutate de 3220 grame si 52 de cm :).

La ora 15.45 am fost gata si am fost scoasa din sala si dusa in salon. La iesire sotul ma astepta de atatea ore emotionat si nerabdator deoarece statea de 6 ore pe holul spitalului.

M-a dus in salon, intre timp a venit si sotul, m-a intrebat daca sunt bine si cum a decurs operatia si intalnirea cu micutul nostru. Totul a fost bine, dupa a venit asistenta de la nou nascuti sa imi ceara pampersi, servetele umede, biberon, apoi in 30 de minute mi-a fost adus baietelul in salon pentru a il vedea, a fost atat de micut si avea o piele atat de fina si statea doar cu manuta in gura si sugea din manuta, ii era foame. Atunci am plans de fericire, a fost cel mai frumos moment din viata mea, atunci am simtit ca sunt binecuvantata de Dumnezeu.

Atunci am simtit ca Dumnezeu ma iubeste atat pe mine cat si pe baietelul meu. Au inceput sa vina parintii mei, fratele, socrii sa il cunoasca pe micutul David Andrei…am vazut fericirea pe chipul lor.

Apoi dupa plecarea lor nou nascutul meu a fost dus la baita. Eu am fost foarte obosita insa pe cat de obosita eram nu puteam dormi deloc, am fost in salon cu doua mamici care erau cu fetitele in salon, micutele mai plangeau iar una din mamici sforaia din cauza oboselii iar eu nu puteam inchide un ochi, intr-un final am adormit a doua zi la pranz insa foarte putin 1 ora.

A doua zi am fost indrumata si ajutata sa ma ridic din pat insa a fost un esec total, m-am ridicat si era sa lesin, nu am reusit sa fac 2 pasi spre deosebire de alte mame. A treia zi am incercat iar si nu am reusit nici atunci.

Intr-un moment am rugat o infirmiera sa imi cumpere o cafea, stiind ca am tensiunea scazuta, am zis ca poate acea cafea ma va ajuta. Zis si facut, am reusit sa ma ridic si sa fac cativa pasi, abia in a 3-a zi mi-am primit baietelul deoarece am rugat asistentele sa il mai tina putin pana ma voi putea descurca singura.

Totul a decurs ok, insa a inceput stresul si am fost speriata, nu stiam cum sa il schimb, nu stiam cum trebuie procedat cu un nou nascut.

A 4-a zi a aparut icterul, copilul nu prea se trezea si nu prea manca, totodata sanii mei au inceput sa se simta tot mai plini si mai tari, eram disperata nu stiam cum sa fac ca sa imi atasez bebelusul la san, din moment ce el doar dormea, am inceput sa plang…

Apoi m-am linistit, mi-am pus pompa de muls si am detensionat sanii insa nu era suficient, incercam sa ii dau lapte matern prin biberon, lua 2 guri si gata.

Eram disperata, am stat 6 zile internati in spital din cauza icterului copilului si cu sanii plini gata sa explodeze, nu am reusit in tot acest timp sa imi pun copilul la san din cauza icterului si pentru ca imi era teama.

Am tot rugat sa mi se arate cum trebuie sa il pun, cum trebuie sa il tin, insa mi-au spus ba ca vor veni ba ca nu au timp acum si…au uitat de mine. Insa cand am ajuns acasa am trecut peste acea teama deoarece nu aveam mameleoanele pregatite pentru a alapta, erau foarte mici, mi-am pus mameleoane de silicon si intr-un timp am reusit, am scapat de ele si micutul meu a fost alaptat si este alaptat si in prezent.

Imi mai doresc un bebe insa peste 2-3 ani si sper sa fie o fetita. Daca ar fi sa nasc, as merge din nou acolo cu aceeasi incredere si tot la acelasi medic.

Domnul Doctor Dumitru Catalin este un medic extraordinar, care se ocupa cu mare devotament de pacientele sale.

Mult succes viitoarelor mamici, mult curaj si nastere usoara. Si nu uitati: alaptati-va bebelusii, este cel mai mare bine pe care il puteti face pentru ei. Alaptatul la san este foarte sanatos si are beneficii uriase asupra sanatatii copilului, este usor de digerat si plin de proprietati, ajuta la crearea imunitatii nou nascutului.

Laptele matern nu este doar hrana ci este si iubire. Daca vei alapta vei intelege ce spun.
Iubiti-va copiii si tot odata iubiti-va pe voi! Aceasta este povestea mea, sper ca v-a placut!

(Giorgiana, Sannicolau Mare)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Miercuri 21 Martie, 2018

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Dr. Catalin Dumitru | Maternitatea Bega | Timisoara

Articole Similare

Nastere naturala la Maternitatea Bucur, cu medic rezident

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook