MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Am nascut in 2 iulie 2018, nastere prin cezariana la cerere. De ce am ales cezariana? Toata sarcina m-am pregatit fizic si psihic pentru nasterea naturala, mi-am dorit-o din tot sufletul.

Pe finalul sarcinii, la 38 de saptamani medicul mi-a zis ca fetita are 3,5 kg, cordonul pe langa gat (nu strans, doctorul a zis ca e posibila si nasterea naturala in acest caz), pozitia cu spatele in dreapta ceea ce inseamna ca travaliul va fi mai lung si dureros, el mi-a oferit si varianta de cezariana (ceea ce nu se prea intampla pentru ca pe toate mamiciile le indeamna spre nasterea naturala).

Am ajuns la 39 de saptamani fara nici un semn de nastere. Deoarece am fost mereu micuta si slaba, cu bazinul ingust, am ales sa fac cezariana excluzand si riscurile de mai sus.

Nasterea a decurs foarte repede, anestezia rapida nedureroasa, in 10 minute fetita a fost afara, iar cordonul era strans pe langa gat, i-am auzit plansetul si am stiut ca totul este ok.

Doctorul s-a apasat pe burta mea deoarece pitica era intepenita, apoi am realizat ca nu aveam cum sa nasc usor natural si am facut o alegere buna.

Recuperarea a fost mai dificila din cauza anemiei pe care am facut-o dupa operatiei, am avut nevoie de transfuzie de sange. Asistentele (cu exceptia uneia), doctorii, mancarea, conditiile au fost foarte ok.

Asistenta, o fata tanara, a venit intr-o noapte si mi-a trantit fetita cu caruciorul de pat spunand "plange intruna, nu mai stiu ce sa-i fac". Eu nefiind in stare sa ma ridic din pat dar intuitia de mama te face sa stii si sa poti sa faci orice pentru copilul tau, de parca l-ai fi avut de o viata, iar fetita mea trebuia doar schimbata.

Acum dupa 9 luni, imi pare ca a fost un vis prin care am trecut rapid, atunci in spital era nesfarsit si dureros. Recomand nasterea naturala desi nu am trecut prin ea!

(Ioana, Baia Mare)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!