Nastere prin operatie cezariana la Maternitatea Euromedica din Baia Mare

Am nascut in 2 iulie 2018, nastere prin cezariana la cerere. De ce am ales cezariana? Toata sarcina m-am pregatit fizic si psihic pentru nasterea naturala, mi-am dorit-o din tot sufletul.

Pe finalul sarcinii, la 38 de saptamani medicul mi-a zis ca fetita are 3,5 kg, cordonul pe langa gat (nu strans, doctorul a zis ca e posibila si nasterea naturala in acest caz), pozitia cu spatele in dreapta ceea ce inseamna ca travaliul va fi mai lung si dureros, el mi-a oferit si varianta de cezariana (ceea ce nu se prea intampla pentru ca pe toate mamiciile le indeamna spre nasterea naturala).

Am ajuns la 39 de saptamani fara nici un semn de nastere. Deoarece am fost mereu micuta si slaba, cu bazinul ingust, am ales sa fac cezariana excluzand si riscurile de mai sus.

Nasterea a decurs foarte repede, anestezia rapida nedureroasa, in 10 minute fetita a fost afara, iar cordonul era strans pe langa gat, i-am auzit plansetul si am stiut ca totul este ok.

Doctorul s-a apasat pe burta mea deoarece pitica era intepenita, apoi am realizat ca nu aveam cum sa nasc usor natural si am facut o alegere buna.

Recuperarea a fost mai dificila din cauza anemiei pe care am facut-o dupa operatiei, am avut nevoie de transfuzie de sange. Asistentele (cu exceptia uneia), doctorii, mancarea, conditiile au fost foarte ok.

Asistenta, o fata tanara, a venit intr-o noapte si mi-a trantit fetita cu caruciorul de pat spunand „plange intruna, nu mai stiu ce sa-i fac”. Eu nefiind in stare sa ma ridic din pat dar intuitia de mama te face sa stii si sa poti sa faci orice pentru copilul tau, de parca l-ai fi avut de o viata, iar fetita mea trebuia doar schimbata.

Acum dupa 9 luni, imi pare ca a fost un vis prin care am trecut rapid, atunci in spital era nesfarsit si dureros. Recomand nasterea naturala desi nu am trecut prin ea!

(Ioana, Baia Mare)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Miercuri 27 Martie, 2019

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Baia Mare | Maternitatea Euromedica

Articole Similare

Nastere naturala la Spitalul Helios Klinikum, din Germania

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook