Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Am nascut la CF2 Bucuresti in 2017. Duminica dimineata la ora 1:00 mi s-a rupt apa (39 de saptamani si 3 zile). Fiind la prima sarcina, trebuie sa recunosc ca m-am panicat putin, asa ca m-am dus repede la spital, sperand sa nasc natural.

Ajunsa acolo, mi s-a facut internarea, medicul de garda m-a controlat si mi-a spus ca sunt putine sanse sa nasc natural deoarece colul nu era sters. Contractiile au inceput sa apara cam pe la ora 3-4 dimineata, si nu erau deloc dureroase, apoi am asteptat, si am tot asteptat.

Au avut rabdare si veneau sa ma vada ce dilatatie am si in ce stare e bebelusul; m-au incurajat si sustinut sa nasc natural si atunci cand eu nu mai credeam asta. La ora 16 am avut dilatatie 5 si contractii de nastere, iar copilasul meu avea capul tuguiat, incercand sa iasa.

Dupa 14 ore de oboseala si foame, am acceptat sa imi puna oxitocina in speranta ca o sa ajung la dilatatie repede, ceea ce nu s-a intamplat, asa ca au hotarat sa facem operatie de cezariana. Operatia a decurs foarte bine (mi-a fost frica tare si nu ma asteptam sa fie atat de dureroasa). Mi-au adus copilul dupa 6 ore sa il alaptez.

Au avut foarte multa rabdare din acest punct de vedere, nota 10! M-au invatat cum sa atasez la san, mi-a aratat si ajutat de foarte multe ori, pana am reusit. La capitolul curatenie si cazare nu pot sa spun ca era lux; dar era curat, si aerisit. Curatau si dezinfectau in fiecare zi.

Am stat internata 5 zile, deoarece bebe facuse icter si l-au tinut la lampa. Mancarea buna, de multe ori preferam sa mananc ce imi dadeau din spital. Mi s-a explicat tot ce tine de bebe, si ma ajutau sa am grija de el. Ziua il aduceau la mine si stateam cu el pe salon, iar seara ca sa pot sa dorm, il luau si il aducea doar la alaptat.

Personalul in general era zambitor si foarte amabil (cu cateva exceptii- ca de fiecare data). Bagajul ce l-am avut la mine, a fost destul de mare ca la orice spital de stat. Sunt constienta ca multi alearga la alte spitale "mai bune" dar peste tot gasesti plusuri si minusuri. Pentru mine aceste minusuri nu au fost deloc un obstacol pentru a nu naste aici, iar plusurile au fost mai importante pentru mine. Acum fiind la a doua sarcina tot CF2 este alegerea mea pentru ca aici m-am simtit ca acasa.

(Aurica, Bucuresti)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste