MotherKit
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
A ramas ca revin cu un post despre experienta mea la Maternitatea Filantropia, cu doctor Daia Tiberiu.  Am nascut prin cezariana o minune de baiat la 38 de saptamani si 2 zile, cu 3500 grame si 51 cm. Doctorul m-a chemat sa fiu la 7 dimineata la spital. La poarta, nu te lasa sa treci decat tu, ca mama.

Sotul si bagajul din dotare mai asteapta la poarta. Apoi urmeaza triaj: unde completezi niste formulare legate de Covid, ti se ia temperatura, ti se da halat, botosi, masca. De acolo, daca esti programata la cezariana, te trimite in spital pentru internare. Daca nu, la policlinica. La internare, se face o ecografie sa se vada starea bebelusului, dupa va duce la salon si se asteapta operația.

Operația in sine, nu doare. Simti tot ce se intampla, dar nu doare. E un sentiment de nedescris cand auzi bebele pentru prima oara plangand. Operația de cezariana a durat in jur de 50 minute, dupa care am fost dusa la Terapie Intensiva. In mod normal, acolo se sta 6 ore dupa care te muta in salon si-ti este adus si bebelusul.

Pentru ca nu mai erau locuri in saloane, eu am fost tinuta in Terapie Intensiva pana a doua zi de dimineata. Sa aveti apa, banane si covrigei la voi, ca vi se va face foame. Apoi am fost adusa in salon si mi l-au adus pe bebe care ramane cu tine pana la plecare.

Nu am ce reprosa personalului. Se primesc bani, nu mi-a cerut nimeni dar au fost mai atenti daca am dat. Eu am dat doctorului cu care am nascut: 1000 RON, moaselor, asistentei din sala de operatie 50 RON, anestezista nu a primit si infirmierelor cate 5, 10 ron. Plus asistente de la Neonatologie.

Operatia ma doare, e groaznic cand te dai jos din pat, dar cred ca de la zi la zi, e mai bine. Pentru puii nostri facem orice. Cat sta la Neonatologie, bebe primeste supliment cu seringa, apoi san si supliment, daca e cazul. E posibil sa mai fi scapat info pentru ca sunt tare obosita. Nastere usoara si bebei sanatosi.

(Ileana, Bucuresti)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!