Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Prima nastere am avut-o in 2017. Cezariana. Mi s-au rupt membranele, iar durerile nu si-au facut aparitia nicicum. La spital, domnul doctor a hotarat ca imi va face cezariana, deoarece "nu avea rost sa ma lase sa ma chinui". Eu, din nestiinta, din supunere, am acceptat. A fost o cezariana traumatizanta.

Cand m-am trezit din anestezia totala am plans instantaneu si nici nu am avut putere sa imi vad bebele. Recuperarea a fost extrem de grea. Atat psihica cat si fizica. Am aflat apoi de posibilitatea nasterii naturale, dupa cezariana. Am cautat informatii, sa aflu tot ce se putea despre acest subiect. Ne mai doream foarte mult un copil.

In iunie 2020, am aflat marea veste! Stiam clar, ca vreau sa incerc natural. M-am indreptat spre Cluj, unde stiam ca sunt doctori pro NVDC, dar aici, din pacate nu am fost incurajata 100 % sa incerc natural, din cauza pandemiei, mi s-a spus ca daca exista complicatii, e mai dificil de prins un loc in spitalul de stat. In plus, doamna doctor, mi-a spus ca am slabe sanse sa reusesc, daca in prima sarcina nu am avut dureri. Am plecat dezamagita si am renuntat la idee.

Am fost impacata pana in saptamana 37 ca voi face cezariana. Dar sotul a venit intr-o zi acasa si m-a intrebat: "Deci, unde vei naste natural, in Cluj? ". Eu, extrem de contrariata i-am spus ca doar stie ca voi face cezariana ( fusesem programata pe 21 ianuarie). Dar el a zis "Nu, daca asa am pornit, mergem pe aceasta cale!"

In acest fel, i-am scris un mesaj doamnei doctor Szidonia Lacziko, din Oradea, prin care i-am spus ca as dori o programare daca se poate. Programarile online erau TOATE ocupate deja. Doamna doctor a fost extrem de draguta si m-a primit la o consultatie. Ne-a explicat, mie si sotului, tot ce trebuia sa stim. Si din prima, ne-a sugerat acea siguranta, acea incredere, ca se poate si ca va fi bine totul.

Am semnat contractul! In saptmana 39 ne-am mutat in Oradea, nu suntem de acolo, asteptand marele moment. La inceputul saptamanii 40 am fost la o consultatie si mi s-a spus ca mai poate dura 2 saptamani. Am fost dezamagita. Sotului i se termina concediul. Dar a doua zi, dupa consultatie am pierdut din dopul gelatinos si au inceput contractiile.

Toata distractia: pretravaliu si travaliu au tinut de Marti pana Sambata seara, cand in timpul unei contractii mai puternice, mi s-au rupt membranele. Am nascut extrem de repede. Intr-o ora si ceva. Nu pot sa spun ca a fost ceva extrem de dureros! Probabil mi s-a impartit durerea pe zile, eram obisnuita.

Bebe mi s-a pus pe burta pana a pulsat cordonul. Personalul si doamna doctor s-au purtat exemplar! Si uite, ca am reusit! I-am si multumit a doua zi sotului, pentru toata sustinerea, deoarece si in timpul durerilor era cu mine si clar, doamnei doctor, care are puterea sa te convinga ca faci ceea ce trebuie! O clipa nu m-am gandit la riscuri! Am stiut ca asa e normal, natural si sanatos!

Ma simt extraordinar, atat fizic cat si psihic.

Multumesc frumos, sanatate multa!

(Emanuela, Baia Mare)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
babyboom 20 23 mai 2021
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!