Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Am ajuns la spital in data de 25.03.2021, o zi sfanta, cu o insemnatate aparte. Din pacate, tati nu a putut sta cu noi, pana Duminica ne vede doar in poze sau videocall, dar noi stim cat de mult ne iubeste.

In consecinta, voi incerca sa fiu cat mai succinta si clara in privinta experientei nasterii la Medlife:

25.03.2021

- ajungem la spital la ora 6.00, fac formalitatile de internare la receptia spitalului;
- la ora 6.15, fac testul de stres fetal, bebelusa e bine;
- la ora 7.00 ajung in rezerva, unde ma voi reintoarce in seara aceleiasi zile, unde mi se transmite ca trebuie sa fac un dus cu betadina;
- la ora 8.30 incepe operatia;
- la 8.55 aud cel mai pur scancet de bebelus.

Imi dau lacrimile instant, in scurt timp bebita e deja pe pieptul meu, iar doamna doctor neonatolog mi-o ataseaza la san. Momente magice!!!

Conceptul de "ora magica" se deruleaza in cateva minute, timp in care imi pup bebelusa si doamna neonatolog mi-o tine la san.

In jur de 9.30, ajung la terapie, cu un frison teribil, inceput in sala de operatie. Pentru ca este un simptom des intalnit, cei de la clinica erau pregatiti cu paturi termice si pompe de caldura, ceea ce m-a ajutat sa ma simt mult mai bine.

Din punct de vedere al echipamentelor, masurilor de siguranta impotriva Covid, administrarea medicatiei, totul perfect, doar atitudinea asistentelor lasa un pic de dorit, dar pana la urma, respecta ce le rogi.

Tot aici, am trait si cea mai traumatizanta experienta a nasterii si anume, apasarea pe burta ptr eliminarea lohiilor. Doare teribil (tarziu am aflat ca medicul meu nu este de acord cu aceasta procedura). -

La ora 12, imi este adusa bebelusa, mi se prezinta fisa ei si mi se explica de catre asistenta de la Neonatologie despre atasarea corecta la san a bebelusei. Incredibil, dar deja micuta mea vrea sa se hraneasca la sanul meu. Imi este lasata in jur de 30 minute, desi nu i-as mai da drumul.

La ora 14, ajunge si medicul ginecolog, imi verifica starea si hotaraste mutarea mea in rezerva, in cursul aceleiasi zile.

In jur de ora 17, ajung in rezerva mea, de unde voi mai iesi abia in data de 28.03...da,da...criza Covid nu permite nici macar sa iesi din rezerva.  in aceasta prima seara, deplasarea e aproape imposibila. Tot atunci am primit la cerere si prima masa, mai exact, supa de pui (imi era o foame de lup).

In ziua a doua, sonda urinara montata in timpul operatiei mi-a fost extrasa si cu ajutorul asistentei, am facut primii pasi. Nu e o senzatie placuta...pe langa durerea operatiei, am simtit efectiv cum toate organele se reaseaza. Aceasta stare a fost acutizata de senzatia de ameteala, ceea ce m-a facut pentru moment sa revin in pat.

O sa continui atat cu punctele tari, cat si cu cele slabe, in ceea ce priveste experienta nasterii la Medlife.

Puncte tari:

- toata echipa de medici a fost exceptionala (Stan Alin Alexandru - ginecolog; Raluca Olteanu - neonatolog), abordabili, comunicativi, empatici;

- suportul psihologului inca dinainte de a intra in sala de operatie, cat si ulterior, cu posibilitatea de a fi solicitat si la cerere;

- consiliere in alaptare de catre un consultant certificat IBCLC (pe langa acesta eu am avut suportul mediului neonatolog, care m-a indrumat in acest sens inca de pe masa de operatie);

- masaj de relaxare;

- conditii de cazare ok, curatenie ireprosabila, rapiditate in privinta solicitarilor de schimbare lenjerie, prosoape, camasi, articole de lauzie;

- masa in regim catering, mancare ireprosabila;

- asistentele ginecologie foarte dragute si empatice;

Puncte slabe:

- asistentele de la Neonatologie destul de rigide in abordare, deschise doar cand se solicita bebelusul, in schimb, daca mamica solicita ca acesta sa fie luat, vin foarte greu;

- de asemenea, am solicitat o pompa pentru ca mi se angorjase sanii, pompa ce nu mi-a fost adusa;

- destul de vag demo-ul privind ingrijirea bebelusului acasa;

Per ansamblu, lucrurile s-au desfasurat intr-un mod pozitiv si nu regret decizia de a naste la Medlife, desi initial a fost ales doar prin prisma ginecologului, a carui pacienta eram de cativa ani si pe care il recomand cu tot dragul.

(Carmen, Bucuresti)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
babyboom mai 2021
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!