travelplanner.ro
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Povestea nasterii ingerasului nostru este una speciala asa cum este si ea dealtfel, venirea ei pe lume a fost cel mai mare dar de la Dumnezeu. Cu un an inainte trecusem printr-o sarcina oprita in evolutie si ca tineri casatoriti pentru noi a fost o lovitura destul de grea, mai ales ca nu ne asteptam la asa ceva, ne-a fost greu multa vreme dar dorinta de a deveni parinti a fost mai mare decat teama de a mai suferi o pierdere asa ca am incercat din nou si la scurt timp minunea s-a produs.

Perioada sarcinii este una speciala o stie orice mamica si tatic din lumea asta, la fel a fost si pentru noi, ne-am bucurat de ea cat de mult am putut si am asteptat rabdatori sa ne strangem puiutul la piept.

Ingerasul nostru era programat sa vina pe lume pe data de 06.05.2013, a doua zi de Paste. In Saptamana Mare am facut trei vizite la doctor pentru a stii cu siguranta cand vine pe lume bebelusul nostru, cum nu dadea nici un semn ca ar vrea sa iasa la "lumina" am hotarat a treia zi de Paste sa mergem iarasi la control.

La 40 de saptamani si o zi doctorul a decis ca este mai prudent sa imi provoace nasterea decat sa mai asteptam, mai ales ca incepusem sa retin multa apa si apareau si ceva probleme cu tensiunea.

Ne-am internat cu toti, eu si burtica plus tati [:)]. Am ales sa nasc in clinica privata Sanovil Bistrita, cu Doctor Muresan care mi-a urmarit sarcina inca de la inceput.

Am fost foarte multumita de conditiile oferite de clinica privata dar si de purtarea impecabila a personalului. In ceea ce priveste costul nasterii a fost in jur de 2000 ron, O parte din servicii fiind decontate de CNSAS si ce ne-a placut cel mai mult a fost ca la final am achitat la caserie suma si nu a trebuit sa umblam sa dam bani la doctori, anestezist, asistente, moase... asa cum se practica in majoritatea spitalelor de stat.

Conditiile de cazare si masa au fost net superioare celor oferite de Spitalul Municipal, motiv pentru care si pentru a doua nastere vom opta tot pentru aceasta clinica privata. In plus analizele de laborator si toate investigatiile necesare in sarcina s-au facut in cadrul aceleasi clinici.

S-a facut tot posibilul sa nasc natural, dar fara succes iar in momentul in care bebele nu avea destul oxigen s-a hotarat sa se intervina chirurgical. Ne-am speriat destul de tare, nu vroiam ca bebele sa aiba de suferit. Operatia a decurs repede, cel mai apreciat a fost momentul in care Maria a inceput sa tipe, toata lumea era in extaz.

Cand am vazut-o prima data a fost un moment special, nu imi venea sa cred cat putea sa fie de frumoasa si de micuta, o scumpete de bebelusa cu plamani pe masura, o asteptasem atata si acum era in sfarsit langa noi.

Nu a durat mult si ne-am revazut la terapie intensiva, tati era si el cu noi, foarte incantat de minunea noastra. Am auzit-o tipand inca de pe hol si am recunoscut-o, si acum are un tipat aparte fata de alti copii, il recunosc oriunde.

Asistenta mi-a pus-o la san, in sfarsit s-a facut liniste in salon, Maria s-a potolit si se chinuia sa suga. Cum nu avea o pozitie buna a pierdut o clipa sanul si tipetele au reinceput, am vorbit cu ea si am mangaiat-o usor iar ea s-a potolit si a inceput sa ne priveasca mirata cu ochisorii aceia albastiri, minunati ai ei, si un zambet i-a aparut in coltul gurii ca si cum ar spune "ma bucur ca sunt cu voi".

"I se spune ora magica" primei ore petrecute cu bebelusul si chiar asa si este, nu poti descrie in cuvinte acele clipe, bucuria pe care o simti cand iti tii puiutul in brate si linistea pe care o ai cand stii ca este sanatos. Sunt clipe in care viata ti se schimba radical din toate punctele de vedere.

Nu voi uita niciodata toate trairile si emotiile care m-au incearca la nasterea copilului meu. Acum nu imi doresc decat sa retraiesc din nou asemenea momente.....

(Dana, Bistrita)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
povesteste cum ai nascut cadou 700x200 edi integral margini
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!